27muhendis27 kullanıcısının son içeriği

  1. 27muhendis27

    Otomasyon Firması Açan arkadaşlar?

    Sanırım bu konnuda kimsenin fikri yok :(
  2. 27muhendis27

    Enkoderli uygulama yardım

    Hangi durumlarda sayici sifirlanir
  3. 27muhendis27

    Enkoderli uygulama yardım

    Merhaba encoder kullanarak yapacağım bir uygulamada gerekli olan temel gereksinimler nelerdir? Enkoder değerini okuma onu uygun değerlerde pozisyon olarak belirleme ve de değeri sıfırlama sanırım? Başka gerekli olan gereksinimler nelerdir?
  4. 27muhendis27

    Otomasyon Firması Açan arkadaşlar?

    Güncel++++
  5. 27muhendis27

    Otomasyon Firması Açan arkadaşlar?

    Herkese merhaba arkadaşlar. Çalışıp belirli tecrübe kazanmış ardından firma kurmuş arkadaşlar. Kaç yıl sonra kurdunuz nasıl süreçler atlattınız tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
  6. 27muhendis27

    Sürücülü motoru durma anında durmadan stoptan starta almak

    Bir amacım yok ama bu şekilde bir açık var tasarladığım sistemde bunu engellemenin yolu var mı? Rampayı düşüremem. Benimki bunu yapıyor hocam ilk dediğiniz özelliğin olup olmadığını nasıl anlarım?
  7. 27muhendis27

    Sürücülü motoru durma anında durmadan stoptan starta almak

    Merhabalar AC motor sürücüsü ile kontrol ettiğim bir sitem için AC motor belirli bir devirde dönerken örneğin 500 dev/dk motora stop komutu verince belirli bir rampa ile yavaşlıyor. Tam bu yavaşlama rampasındayken örneğin 100 dev dklara geldiği anda tekrar start verince motora zarar verir mi...
  8. 27muhendis27

    Siemens hmıda butona kullanıcı adı girmeden sade şifre koyma

    Hangi paneli kullanıyorsunuz? Eğer comfort panel kullanıyorsanız VB script ile yapılabilir.
  9. 27muhendis27

    Servo motorda devri değiştirme

    Bu servoyu hangi modda sürdüğünüze bağlıdır. Eğer sabit torkda sürüyorsanız, devir kaç olursa olsun vereceği tork değişmez. Değişken tork uygulaması yaparsanız torku istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bunu sürücünüzden ayarlayabilirsiniz.
  10. 27muhendis27

    Kumanda Sorusu ST diliyle çözüm

    Allah razı olsun bu konuda sizden öğreneceğim çok şey var Bu arada kodu anlamaya ve uygulamaya çalıyorum. Bu tür döngüler ve hatta daha da karmaşıklarını uygulayabilmek için ne önerirsiniz?
  11. 27muhendis27

    Kumanda Sorusu ST diliyle çözüm

    Evet dediğiniz şekilde yapılabiliyor. Teşekkür ederim sanırım benim dediğim şekilde yapmak işi uzatıyor cevaplardan anladığım kadarıyla. Bu konudan ayrı olarak döngüsel işlemleri SCL DE yapmak daha kolay diye biliyorum. Şöyle bir senaryoyu nasıl yapabilirim. Bir motorun 1 dk çalışıp 30 sn...
  12. 27muhendis27

    Kumanda Sorusu ST diliyle çözüm

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet bu şekilde de kullanılabiir ama ben timer kullanmak istemiyorum. Kullanım şeklim şu olmasını istiyorum: Increment, decrement şeklinde saniyede bir artışlı ya da azalışlı sayaç şeklinde bir kullanım yapmak istiyorum. Aynı zamanda istediğim zaman...
  13. 27muhendis27

    Kumanda Sorusu ST diliyle çözüm

    Merhabalar Scl de timer yapmak isityorum. Evet TON çekebiliyoruz ama o şekilde deği lde geri sayım şeklinde ya da ileri sayım şeklinde bir sayım fonksiyonu yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? İlk etapta aklıma for döngüsü geldi.
  14. 27muhendis27

    SCL ve VB Script Programlama

    Evet modüler programlama önemli bir nokta program takibi açısından. Sizin tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli bunları değerlendirecem.
Geri
Üst