Zelio Akıllı Rölede Parametrelerin Adlandırılması

bakkalamca

Üye
Katılım
30 May 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
değerli arkadaşlar,

sizlere bir sorum olacak. piyasada kullanılan belli başlı bazı akıllı röleleri kullanmaktayım. bildiğim ürünler 1-gemo (bence çok gelişmiş bir ürün ama ek modülleri çok yetersiz, genede basit uygulamalar için ilk tercihim.) 2-siemens logo (anlatmaya gerek yok yalnız giriş çıkış sayısı göz önüne alınırsa biraz pahalı kalıyor.) 3- schneider zelio ( bu üründe çok güzel bir ürün. yalnız çok yanlış bir fiyat uygulaması var. örneğin SA201-BD 12giriş 8 çıkış liste fiyatı 480tl+kdv benim satın aldığım fiyat 180tl+kdv. hadi ben çok ürün alıyorum diye fazladan iskontom var vs. peki ilk defa bu ürünü alacak bir insan(sazan da denebilir) şimdi gidipte 480 tl para mı ödeyecek? bu adamın suçu ne? çok saçma eğer hiç kimse bu fiyattan almıyorsa niçin böyle fit liste fiyatı var? neyse biz konumuza dönelim. bu ürün giriş çıkış fiyatına göre logodan daha ucuz). 4- möller easy

şimdi gelelim soruma. zelio akıllı röle ile yapılan uygulamarda, paramatre bölümünde zaman röleleri veya diğer işlevlerin ayarları yapılırken, mesela o zaman rölesinin ne işlevi olduğu gözükmüyor(veya yazdırılamıyor diyelim.) sadece TT1 veya C1 yazıyor. pc programının birçok yerini inceledim ama bir türlü bulamadım. sadece zaman rölesi ise hangi modda çalıştığı yazıyor birde kaçıncı zaman rölesi olduğu yazıyor. operatör her seferinde bir fihriste bakmak zorunda kalıyor. gemoda menuler hazırlayarak bu durum aşılıyor, logoda'da hangi işleve ait olduğu yazdırlabiliyor. ama zelio'da bu özellik sanırım yok. eğer böyle bir özelliği varsa bilen arkadaşlar lütfen nasıl yapıldığını anlatsınlar.

herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ben logo ve omron kullandım en son zelioda karar kıldım 4 -5 senedir schneiderın ürünlerini kullanıyorum Zelio dan Premium Plc e kadar.

Zelio da kullandığın zaman rölesi veya kontağa çift tıkladığında menü çıkar, menünün üst kısmında comment e tıkla ne yazmak istiysan boşluğa yaz daha sonra Display the Comment e bi çentik at Ok de çık.

Fiyat olayı 480 tl liste fiyatıdır, herkese bu fiyat uygulanmaz, bayi kendi alış iskontasına göre her gelene iskonta yapar, ben tek ürünlerde %35 - % 40 arası iskontalı alıyorum, toplu malzeme alımlarında bu %44 e kadar çıkıyor.
 
bende bu şekilde yapıyorum yalnız, bu commentler zelio'nun menüsüne giripte parametreler kısmınagirince gözükmüyor. benim istediği şey akıllı rölelenin parametreler menüsüne girince bu yorumların yazması , peki acaba bu mümkün mü?
 
zelio ve sıemens logo bende kullandım bildiğim kadarıyle sıemenste yaptığımız kendi ekrenında fonksiyonların ismini değiştirerek görme olayı yok
bilen arkadaş varsa lütfen paylaşsın öğrenelim
 
mümkün değil, sen zelio ekranından program yazarken kolaylık olsun diye soruyosun. Bir tek ekranda istedin değeri girip okuyabilirsin.
 
merhabalar hiç kafanız karışmasın t1 ise röle olarak kullanılmaz . eğer t1 i röle olarak kullanmak istiyorsanız t1 in yanındaki t ye tıklayıp sürükleyerek coil kısmına getirin ve coil kısmında tt1 olacaktır.tt1 e çift tıklayıp hangi zamanlarda hangi fonksiyonda(düz,ters,flaşör v.b) kullanmak isterseniz seçiyorsunuz daha sonra zamanlayıcıyı sıfırlamak içinde t1 deki t yerine r ye tıklayıp coil kısmına sürükleyerek rt1 oluşacaktır. ve o çalışınca zamanlayıcı sıfırlanacaktır. sadece t1 olarak t1 in açık kapalı kontakları olarak kullanabilirsiniz.sayıcı yani c de aynı şekildedir.c1 in yanındaki c ye tıklayarak cc1 olarak coil kısmına taşırsınız. sayacağı değere ayarlayıp kullanırsınız,aynı şekilde c1 in yanındaki r ye tıklayarak rc1 olarak coil kısmına taşıyarak ve rc1 rölesini enerjilendirerek sayıcıyı sıfırlayabilirsiniz.sadece c1 i sayıcının açık veya kapalı kontak şeklinde kullanabilirsiniz.yakında zelionun türkçe programıda çıkacaktır. size zelio lojik türkçe kullanma kılavuzunu göndereceğim...

saygılarımla
 

Ekli dosyalar

  • Schndeider_Zelio_Kullanim_Kilavuzu.pdf.zip
    2.1 MB · Görüntüleme: 8
her ne pahasına olursa olsun insan hedefleri doğrultusunda ilerlemelidir...
 
Zelio Soft kullanarak istediğiniz uygulamayı yapmanız mümkün. Ekrana metinler basın, içerlerine bu timerların preset değerlerini koyun, kullanıcı yetkilerini verin, işlem tamam.
 
SR2B121JD ZELİO AKILLI RÖLE İLE GÜÇ BİLGİSİ GÖRMEK İSTİYORUM. analog 0 v ile 5 v arası bilgi var elimde. bu bilgiyi 0v ile 1000v olarak zelionun ekranında nasıl görürüm. ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
 
önce en az bir adet analog karşılaştırıcı kullanmış olman lazım. örneğin A1. A1'e çift tıkladığında hangi referans değerle karşıllaştıracağın ve analog bilgisini hangi girişten okuyanacağını seçiyorsun. bu işlemi yaptıktan sonra text block eklediğinde yukarıda kullanabileceğin vedeğerini gözükmesini istediğin değişkenlerin listesi gözüküyor. onlara çift tıklayıp ekleyebilirsin. yalnız analog değerleri sadece volt cinsinden yazdırabiliyorsun, veya ben o kadarını biliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,313
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst