Zebre perdeyi motorlu yaptim. Aç kapa yapınca yön değiştirebilir mi

İki buton tek role aşağı ve yukarı switch kontrollü ileri geri devresiEkli dosyayı görüntüle 64929
Switch kullanmadan da yapabilirsin istersen cizerim
Hocam asagi ve yukari limit kontrolleri için normalde açık 2 ayaklı reed röleler kullanabiliyorum. Buna göre çözebilir misin. Sanirim 1 tane 8 ayaklı yerine 2 tane 5 ayaklı röle kullanmak gerekecek.

Switch kullanmadanda yapabilirsiniz yazmıştım.Buton kullanmadan da yapabilirsiniz.
İki role ileri geri rolesi olucak.
Kutupların yer değişmesi içinde ayriyetten iki adet role kullanacaksın ilk role anahtar açıkken ileri rolesini tetiklicek örneğin anahtar kapalıyken de diğer role geri rolesini tetikliyecek yalnız şöyle bir durum meydana gelir anahtarı ac kapa yaptında motor durma konumunu nereden öğrenecek switch kullanmayacaksan?Zaman vermeyi mi dusunuyorsun.zaman vermeyi düşünüyorsan turn off turn on transistör devlerini incele
Hocam güç kesildiğinde yön değiştirme olayından vaz geçtim. Istedigim sartlarda Pek mümkün olmadığına karar verdim.


Bu videoda arkadaşın anlattığı gibi yapicam. Aynı devreden 2 tane yapıp birini perdeyi açma diğerinide ters bağlayıp kapama için kullanıcam. Stop düğmeleri yerine reed röleler kullanıcam. Toplamda 4 tane 5 ayaklı röle 2 tane button 2 tane reed röle gerekecek. 5 ayaklı rolelerin yerine 8 ayaklilardan daha az miktarda kullanabilir miyim diye düşünüyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İleri geri motor konularına bakın diye tavsiyede bulunacam, hatta onlarda sınır anahtarlı olanı vardı. Gerekli sürede hangi tarafa ulaşıyorsa kapatıp bir sonraki açılışta diğer yöne gitmek için hazır olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst