Zayıf Akım Tesisatı Problemi

Katılım
14 Eki 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
7 Katlı bir apartmanın zil tesisatının arızası için gittiğim yerde karşılaştığım manzarayı sizlere anlatmak istiyorum(her katta 4 daire var)toplam 28 daireli.Zil tesisatının neredeyse tamamı çalışmıyor.Zil ve kapı ot. var diyafon yapılmamış.Çalışan 1-2 daire var.Kat inişlerinde kare buat kullanılmamış,girişte asansörün sağında ve solunda borularla inişler var.Aynı boru içinden hem zil teli hem diğer kolon hattı(Kuvvetli akım)kabloları geçirilmiş,örümcek ağından farksız bir tesisat,Arızayı bulup onarmak için 1 gün harcadım 1-2 dairenin zil tellerini güçlükle buldum,Benden önce bu tesisatı yapan usta çok kötü bir iş yapmış.Sadece zil değil diğer tesislerde çok fena.Sonunda Tesisatın onarımının olamayacağına kara verdim.Diyafon tesisatı da isteniyor.
Benim sorum şu:
1-Çift sesli zili olan diyafon kapıcısız(aşağıdan farklı,daire yanı farklı ses) kullanırsam ayrıca zil tesisatına gerek olmayacağını okudum bu doğru mu?
2-Diyafon ve zil telleriyle kuvvetli akım taşıyan kabloları aynı borudan geçirmek zorundayım bunun çözümü var mı?.Parazit yada başka sakınca olurmu.
3-Kapı otomatiği ve z,l tesisi için ayrı ayrı trafo mu kullanmalıyım.Mevcut tesisatta 15 voltluk bir trafo var bu yeter mi.
Biraz uzun oldu arkadaşlar tecrübesi olanlar paylaşırsa memnun olurum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1)evet gerek yok.
2)yapılan diafon ve zil tesisatı aynı boru içinde sorun teşkil etmiyor.Ama başka kuvvet akım taşıyan kablo varsa,bina içinde ayrı olarak kanal döşerseniz bu sıkıntı ortadan kalkar.bu kablolarda merdiven otomatiği galiba
3)Diyafon santralin sağlığı için ayrı trafo kullanmanız gerekecek ve 15w'lık trafo uygundur.
 
Evet uygulaması kolay bir kaç marka var paket halinde satılıyor piyasada
Bina girişinden farklı zil tonu daire girişinden farklı ton ürün var
En mantıklısı bu
 
Bişey Sorabilirmiyim...?
Bir Katı Bir Daireli Kapı Otomatiği Ve Zil Tesisatını Nasıl Yapa Biliriz...?
Ben Lise'ye Gidiyorumda Elektrik-Elektronik Bölümü Pazartesi Günü Bu Tesisatı Yapacağızda Ben Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum.....
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst