Zayıf Akım Kablo Metrajı Çıkarma

nebula

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar Arkadaşlar,
Zayıf Akım kablo metrajı çıkartırken kablo uzunluğunu nasıl buluyoruz. Şöyleki; Bir yapıdaki herhangibir katta bulunan telefonların, telefon dağıtm kutusuna ve yapı girişindeki telefon santralına kadar gidişleri; yangın dedektörlerinin peşpeşe bağlantılarından yangın ihbar sisteminde toparlanmaları keza korna bağlantıları olsun hoparlaör ve televizyon bağlantıları olsun cctv'ye bağlı kameralar olsun; Bu cihazlarla santralleri arasındaki kabloların metrajını nasıl alırız. Yani her cihazdan santrale münferit kablo mu çekiliyor yoksa santralden tek kablo tüm cihazlarımı dolanıyor. Konuyla iligili bilgi vereceklere veya Türkçe kaynak önereceklere şimdiden teşekkürler ediyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tüm zayıf akım sistemi deyince iş karışıyor. Herbirinin ayrı ayrı detayı var. Elinizde bir tesisat projesi var ise bunu kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Elinde bir proje var ise kolay ölçekden çıkartırsın, yok ise adımlarsın:) tüm tesisatı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst