Zamanlayıcı devresi ihtiyacı

hiktor

Üye
Katılım
17 Mar 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
53
Merhaba,
Hobi amaçlı bir projede kullanmak amacıyla elektrik verdiğim andan 5- 10 saniye sonra devredeki röleyi çekip bırakacak bir zamanlayıcı devresi arıyorum. Devreye elektrik verildiği an çalışmaya başlayacak, 5- 10 sn sonra devredeki röleyi çekip bırakacak (röle 0.5 - 1 saniye gibi kısa bir zaman açık kalacak). Devre açık kaldığı sürece bir daha röleyi tetiklemeyecek. Elektirk kesilip yeniden verildiğinde yine aynı işlemi bir kere tekrar edecek. Bu özelliklerde bir devre bilen varsa çok minnettar kalırım. Şema yeterli. Baskı devre çok önemli değil.
Saygılarımla.
Mustafa
 
İstek günceldir. Hala aradığım devreyi bulamadım. Elektronikçilerde bu şekilde çalışan zamanlayıcı devresi yok.
 
bildiğim kadarılya sm-8 yada sm-9 zaman röleleri sizin işinizi görebilir.bence bir araştırın
 
zaman röleleleri sizin işinizi büyük olasılıkla görecektir .
 
Merhaba,
Bahsettiğiniz ürünleri ilk defa duyuyorum fakat sanırım işimi görecek. İlk etapta hazır şema bulsaydım kendim yapmak isterdim fakat bu hazır röleleri dağıtarak ta sonuca ulaşabilirim. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
 
eger pic programa istiyorsan yardimci olabilrim.
Merhaba,
Dostum yardım talebin için gerçekten çok teşekkürler. Pic işine bir zamanlar heveslenmiştim fakat devamını getiremedim. Size zahmet olmaz sa bu devreyi tasarlayıp yayınlayabilir misiniz? Bu sayede hem ihtiyacımı giderir, hemde pic ile tanışmış olururm.
Saygılarımla...
Mustafa
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst