Zaman saatli otomatik yıldız -üçgen yapımı

electra

Üye
Katılım
22 Kas 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Otomatik çalışan yıldız üçgen devresini,zaman saati kullanarak günün çeşitli dilimlerinde panonun yanına gitmeden motoru çalıştırmak istiyorum.Zaman saatini nasıl yıldız üçgen devresine kumanda ettirebilirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
eğer bahsettiğin günün belli saatleri ise örneğin hergün saat 12:00 ile 15:00 da çalışmasını istiyosan yıldız-üçgenin kumanda devresini zaman ayarlı priz üzerinde verebilirsin

ama istediğin günde 2-3 defa ise değişik çözümler üretilebilir.
 
Zaman saatininden istenilen zaman dilimine geldiğinde röleyi enerjilendirir ve Yıldız-üçgen devrenizin stop butonu çıkışından paralel hat alın;rölenin NA kontağına bağlayın.NA kontağından çıkıp start butonu çıkışına bağlayınız.Yani zaman saati kontağını start butonuna paralel olarak bağlamanız yeterlidir.Zaman dolduğunda besleme kesileceğinden motorunuz stop olacaktır.
Şunu da unutmayın ki zaman saati devredeyken motorunuza müdahale etmek için Otomatik-Manuel anahtar kullanmanızı tavsiye ederim.
 
arkadaşım şunumu demek istediniz.motor 2saat çalışıp 1saat duracak 2sat çalışıp 1saat duracak tabirinden bir uygulamayı demek istedinse flaşörlü zaman rölesi çok ideal.
 
kumanda sigortasını timer ile beslersen 15 dk zaman dilimlerin de calışı kapanır
 
zaman saati ile bir devrenin kontrolü tabiki yapılabilir ama bu çalışmanın zaman aralıklarını belirtmelisiniz yani devrenin çalışma zamanı ve devrenin durma zamanı mesela 1 saat çalış 15 dakika dur tekrar 1 saat çalış yine 15 dakika dur vs..Bu çalışmayı çalışma zamanına göre günlük zaman saati veya haftalık zaman saati ile yapabilirsin.
 
zaman saatine bir kontaktör çektirebilirsin.bu kontaktörü ana sigortadan sonra koyarsan devreyi enerjilendirir veya enerjisini keser.en basit yol bu...
 
sayın arkadaşım piyasada buluna 24 saat 15 dakikalık zaman ayar dilimli röleler var. bunların tırnaklarıyla istediğin saatte ayarlayıp devreyı çalıştırabilirsin buna benzer başka zaman röleleride belki vardır. zaten arkadaşımızda prizli zaman rölesinden bahsedıyordu. çizdiğim şemada ise normal zr çizdim çünkü bu programda normal zr var. bu önemli değil önemli olan mantığıdır. normal zro diye çizdiğim yere bu zaman satınden koyarsan problemin çözülür. ayrıca bu zaman saatlerinin manuel durumuda vardır.
 

Ekli dosyalar

  • yıl-üç. zaman saatı ile çalış..rar
    3.9 KB · Görüntüleme: 113
Yalnız şunu unutmamak lazım.. Elektrik kesildiğinde tekrar saati kurmak gerekebilir? değil mi
 
Yalnız şunu unutmamak lazım.. Elektrik kesildiğinde tekrar saati kurmak gerekebilir? değil mi
100 saat rezerveli zaman saatleri (timmer) var. Elektrik kesildiğinde yeniden kurmaya gerek yok. Rezerveli olmayan ucuz, basit timmerleri elektrik kesildiğinde yeniden ayarlamak gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst