Zaman rölesiyle motor çalıştırma

sheware

Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
S.a arkadaşlar elektrik otomasyon işinde yeniyim. bir sorunum var. 3 fazlı pompamız var starta bastıktan sonra 5 dakika çalışacak 5 saniye durup tekrar 5 dakika çalışacak bu işlem biz stopa basana kadar devam edecek. ekts programında uğraşıyorum. starttan zonra zaman rölesiyle durduruyorum ama geri çalıştıramıyorum yardım ederseniz sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kumanda Kelime oyunu gibidir ne kadar kısa yol o kadar malzeme göz gezdirin istersenız. Daha az malzeme kullanımı mümkünse o yoldan gidiniz.
Kolay gelsin
 
Piyasada, durma ve bekleme zamanları ayrı ayrı ayarlanabilen" enversör zaman röleleri " var. Malzeme satıcılarına sordugunuzda söylerler. Önce küçük bır yardım kontaktörü veya röleyı normal olarak stop/star butonlarıyla çektirin. Onun açık kontağından da bu zaman rölesine yol verin.
Şiz start verdiğinzde moturunuz çalısmaya başlıyacak, stopa basana kadarda döngü devam edecekdir.
 
arkadaşımız pompanın gücünüde yazsa daha iyi olurdu
 
arkadşlar takıldığınız yerde size destek olabilirim otomasyon kumanda sistemlerinde yardımcı olabilkirim Seron müh. onur ben ***@***.com adresinden ulaşabilirsiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
A.S kardesim flashör röleler var 0.01 sn den 100 sa te kadar istediğin aralıkta ayarlayabilirsin hatta ke zrxx(d) çok fonsiyolu dijital röle ben 2 hafta önce kullandim mükemmel :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst