Zaman Rölesinde Neden Kontaktöre İhtiyaç vardır?

sakarya18

Üye
Katılım
8 Kas 2017
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba
Zaman rölesiyle diyelim lamba yakacaksınız,kontaktör olmadan yakamaz mızınız?Kontaktörün zaman rölesiyle birlikte kullanılmasının amacı nedir?Kontaktör hakkında bilgi verir misiniz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kontak akımına uygun her cihazı,zaman rölesi kontağından kullanabilirsiniz.Ancak,çalıştırdığınız cihazın sigortası büyük ve cihazınız arıza yaparsa,zaman rölesi kontağı hasarlanabilir.O nedenle,rölenin arızadan etkilenmemesi için,daha büyük akım taşıyan kontaktör kullanılır.
 
zaman rolesi kontakları zayıf olur. etiketinde 6 amp 10 amp gibi yazar. bir kaç lamba yakacaksan sorun yok ama kontak akımının üstünde bir akım çekeceksen kontaktör kullanarak zaman roleni korumuş olursun.
 
Burada kontaktörleri ilave olarak kullanmamızın temel amacı; bu zaman rölesi kontaklarının anma amper değerini çok fazla aşan daha büyük yüklerde (Lamba, cihaz,vb.) röle kontaklarını aşırı geçen akımlarla (Amper değeriyle) bozulmaktan korumak amaçlıdır. Röle kontaklarını aşmayan amper değerlerine kadar zaman rölesi kontaklarını direk kullanmak yine sağlıklı olur, ancak geçen amper değeri, bu bu röle kontakları değerini çok aşıyorsa ve yine ısrarla röle kontaklarını direk olarak kullanıyorsak o zaman aşırı ısınmayla bu kontaklar yapışabilir, çalışabilirliği bozulur veya hiç kullanılamaz hale dönebilir. Asıl kullanım amacımız bu nedenledir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst