Zaman rölesi seçimi

avast

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
29 Ocak 2012
Mesajlar
286
Puanları
6
Konum
Dünya
Bu devreye zaman rölesi için hangisini tavsiye edersiniz?
xAXMb7.png
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Markamı soruyorsun avast marka soruyorsan Schneider derim ama her zaman olduğu gibi zaman röleleri yerine PLC kullanmayı tercih ederim. Tabi bundan başka zaman röleleride kullanıcaksan.
 
Markamı soruyorsun avast marka soruyorsan Schneider derim ama her zaman olduğu gibi zaman röleleri yerine PLC kullanmayı tercih ederim. Tabi bundan başka zaman röleleride kullanıcaksan.

Schneider olursa iyi olur evet :) Kücük bir pano zaten plc gerek yok ve rölenin modelini tutturamadım malesef..
 
Schneider kullanmak daha garanti fiyatlar yakın diğerleriyle, Sağol eray :) birde bu sensör 24 Vdc ile beslediğim, bunun beslemesinide uzatabilirmiyim acaba? mühürleme yapsam,mühürü neyle bozcam?
sensörün beslemesini uzatmak konusunu biraz açarmısın. sanırım sensör bir kere gördükten sonra görmese bile bir süre daha hala çıkış versinmi istiyorsun.
 
Çift açık kontaklı zaman rölesını her zaman bulmak kolay olmıyabılır vede pahalıdır. Arızalandıgında hemen bulamıyebılırsın. İstersen zaman rölesı ıle en az ıkı encersör kontaklı röle cektırıp diğer malzemelerı bununla çektırın.
Veya zaman rölesı kontakları 6 amper tasır. 9K3 ve 9Y4 ventilini bobın uclarını paralel baglayın. Sistemınız normal çalısacakdır.
 
devrenın çalışma prensbine baktım zaman rolesi 1. peryotda motoru 10 sn çalıştırdıktan sonra 2. peryotda valfi 3 sanıye calıstırıp 3. sanıyenın sonunda devreden çıkaracak
bunu her zaman rolesı ıle yardımcı enstrumanlar kullanılmadan yapmak mumkun degıl .
sadece tek bir role ıle yapılması ıstenıyorsa cok fonksıonlu bır role kullanılmalı
(entes ert /ertc 01) örnek olarak
 
Mamül mekanik switche dokunuyor ve oda sensöre sinyal veriyor.Sensörden geçen sinyal Yani 24Vdc Röleyi çektirecek.İşte buradaki 24Vdc Bunu birazdaha kalıcı yapsam süresini, İşte 9R1 rölesini ne kadar geç bıraktırırsam işime yarıyacak.Bunu istememdeki amacım;İp kesmesi,diğer türlü yani 9R1'in hemen devreden çıkması sonucu poşeti kesecek..
 
Avast sensör ile bir zaman rölesi daha tetikle zaman rölesinin çıkışınıda ilgili röleye ver zaman rölesinide istediğin gibi ayarla oldu bitti. Ben olsam PLC ile yapardım sanırım öldüğümde mezara PLC ile gömülmek isteyeceğim. :eek:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,561
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst