Zaman Rölesi İle Dış Aydınlatma

kaç çeşit kapı otomatiği sistemi var
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
CİHAZ ÇALIŞMA ÖZELLİKLERİ

Bir parka yada caddeye takılan lamblara birer yada birden fazla lambaya bir cihaz takılır (max iletişim mesafesi 100m) her bir cihaz bir seri numarasına sahiptir, lambalar bu seri numaraları üzerinden gruplandırılabilir, gruplandırılan lamba gruplarına farklı çalışma saatleri atanabilir, dolayısıyla belli bir saatten sonra lambalar gruplar halinde söndürülerek, enerji tasarufu sağlanmış olur. Örneğin gece saat 24 ten sonra sönmesi gereken lamba grupları programlandığında her bir gruba sırayla söndürülme vazifesi verilirse, gruplar sırasıyla sönecektir. park ve bahçe aydınlatmasındada gece belli bir saaten sonra gruplandırılmış lambalar sırayla söndürülerek ciddi enerji tasarufları sağlanabilir. Sistem çalışması için ekstra kablo çekmeye gerek kalmaz Twistlock Zigbee ürünlerin hepsi bir biri ile kablosuz konuşur, cihazlar lambaların üstüne soketi ile birlikte takılır. Aydınlatma sisteminin gelişi güzel kullanılmasının çevreye ve doğaya ciddi zararları var, karbon monoksit salınımı en aza indirilerek dünyaya olan zararlar en aza indirilebilir, öte araftan dünayının gereksiz ısınmasının nisbi olarak önüne geçilmesi sağlanmış olur, Özellikle Ülkemizin Kyoto antlaşmasına imza koymasından sonra belediyelerin enerji dağıtım firmalarının ve önemli derecede çevre aydınlatması harcaması olan işletmelerin bu hususlara daha bir dikkat etmesi gerekecektir.
Aydnlatma Sistemleri, meridyen rle, fotosel rle, sokak ve park aydnlatma
 
fotoselli sistemler gercekten cok kullanım alanınaa sahip
 
mesela yaz saatine filanda uyumlu olmalı
 
En ıyısı zaman saatı kullanıp zaman saatıyle bı kontaktoru kontrol etıırmelısın
 
mantıklı olanı fotoselle yapmaktır. ZR'ler uzun gündüz dönemlerinde bahar yaz gibi zarar yaratacaktır sürekli güncellemek gerekecektir.
 
Zaman rölesinin yerine fotosel daha mantıklı.
 
"iibrahimc" arkadaşımın dediği gibi bunun için özel olarak üretilmiş cihazlar var fiyatlarıda cuzi çok pahalı değil hem günlerin uzayıp kısalmasındada skıntı olmuyo hepsini kendisi hallediyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst