Zaman kontrollü kapıya 2 adet tetik göndermek.

deniz--m

Üye
Katılım
22 Şub 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Kusuruma bakmayın.

Yapmak istediğimiz Mal girişindeki 6mt enindeki giriş kapısını Personelin parmak izlerini okuyan ve varsa kapıya bir tetik gönderen sistemle kapıyı açıyoruz 6 mt açılıyor ve 12 sn sonra kapı kendiliğinden kapanıyor.

Bu zaman süresi personel kapıya tetiği gönderdikten sonra 6mt açılması ve kapanması 1 dk. yı bulabiliyor. Bu da bizde güvenlik zafiyeti oluşturdu.
Bu durumu çözmek için aklımıza gelen zaman röleleri veya değişik ayarlanabilir bir sistem oldu ama nasıl yapılacağını ne kullanacağımızı bilemdik.

Şimdi yapmasını istediğimiz ilk tetik kapıya gider kapı açılmaya başlar tabi burada bizim zaman rulemiz devreye girer 4 sn sonra ikinci tetiği o göndersin ardından 1 sn sonrada 3. tetiği göndersin istiyoruz bunun için nasıl bir sistem kurabiliriz.
not: Parmak izi cihazı 3 sn yeliğine 12 volt gönderiyor sonra kesiyor.
onun için koyacağımız cihaz bundan bağımsız olmalı sadece ilk stardını parmak izi cihazdan almalı sonra 2. ve 3. tetiği kendi gönderdikten sonra kendi kendine durmalı. bir dahaki parmak izi cihazından tetik gelene kadar.

Bu konudaki değerli fikirlerinize ve cihaz önerilerinizi bekliyorum. Cihaz fiyat 50tl. ile 200- 350 tl arası olabilir. daha üstü de varsa çözümü değerlendirilir.

İnşallah doğru anlatabildim. Saygılarımla.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
wbmlrd.png
 
Kadir hocam ürün olarak neler kullanacağım yazabilirseniz kısa bir açıklama ile size minnettar kalirım.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
1 adet 2 kontaklı 12v röle(ac veya dc çıkışın nedir bilmiyorum) ve 2 zaman rölesi çalışma voltajlarını hattına göre seçmen lazım Bu devreyi bilen biri yapması lazım karta zarar verebilirsin...
 
otomatik akıllı kontrol devresi aşağıda ki örnek verilmiş by tür bir devre işinizi görür sanırım akıllı kontrol özelliğine sahipmiş yeni araştırırken buldum hocam

****************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
otomatik akıllı kontrol devresi yaptım ilginizi çekerse

Arkadaşım senin amacın buradaki insanlara yardımcı olmak, fikir vermek, yol göstermek değil ki bu bildiğim 3 ncü üyeliğin işin gücün onu yaptım bunu ettim demek ve milletin seninle temasa geçmesini sağlayıp bu yaptığını iddia ettiğin şeyleri onlara satmak. Ha birde imkanım yok elimden tutan yok deyip fakir edebiyatı yapmak.
 
Hım anlamadım argeyaptım link koydum daha ne anlamadım iyi çalışmalar
 
Kapı 6 m açılıyor diyorsunuz, gerek yoksa devreyi inceleyin bu kapının açılma süresini kontrol eden yeri bulun imkan veriyorsa zamanlıyıcı pot ile ayarı değiştirin yok limit sviç varsa aşağı alın 2,5-3 m sorununuz çözülür
 
Belirli pozisyona göre gidip geliyor kapı.
Düğme bas kapı açıldı
düğme birdaha bas kapı kapandı

diğer......
Düğme bas kapı açıldı istenilen zaman sonra oto kapansın

bu şekildemi olucak............ Tek buton tıklama ile açıl kapalı istenilen ayarlarda kapı açılsın kapansın ve ayrıca isteğe göre otomatik açılıyorsa kapansın... Bu tür bir devre yaptım işinize yararmı hocam ********* sürekli nete giremiyorum..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst