Z ekseni tavsiye

Alt kısmı L şeklinde yapmak yerine, UP serisi rulman kullansam ağırlığı taşır mı acaba?
 
Alt kısımda rulmana gerek yok aslında. Yukarıdan BK12 ile sıkı bağla altta boşta bırak. Hiç sorun çıkmaz.
 
Yeniden merhaba,
Z ekseninde bir yükseltme yapabildim. Ancak elimdeki cnc ye alüminyum işleyecek kadar güvenemedim. O yüzden metal kullanmaya karar verdim. Metalde işi batırırsam masrafım olmayacaktı.

Bu yükseltme 50 TL. ve bir kaç körelmiş hss matkap ucuna maal oldu. Delikleri cnc ye yavaş yavaş açtırdım. Sonuç oldukça başarılı oldu.

Bu emektar;
P_20180403_140412_p.jpg
Bu da yeni hali;
P_20180403_160810_1_p.jpg P_20180403_160840_p.jpg
 
ben beğenmedim..

neden dersen ?
vidalar yıldız başlı bu tür uygulamalarda olmaz.
metali mdf ile mi yükselttiniz ?? sanki arada mdf var.
 
Evet yıldız, m4 imbus buralarda bulamadım. m5 olanları bugün, yarın çevireceğim. Elimde yoktu.

Evet arada mdf var. Yükseltme konusunda rayların altına mı, arabanın üstüne mi parça koyacağım konusunda kararsız kaldım. Önce rayların altı mantıklı geldi. Sonra arabalar tek takozla metalin üzerinde daha bütün kuvvet oluşturabilirler dedim. Sonuç olarak tam karar veremediğim için elimdekini taktım. Onlarda değişecek bir süre sonra. Şu an için işimi görüyorlar. El gücüyle bir esneme görmedim. Konusu açılmışken, destek sizce araba üstüne mi, rayın altına mı atılmalı?

Vakit buldukça yenilemeye devam ediyorum. Sırada Y köprüsu var. Bununla beraber ilerde tezgahı genişletme çabamda olacak. Bunu yaparken mdf tezgahtan da kurtulmuş olacağım.
 
tasarımı nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsniz. yükseltme istediğiniz tarafa da yapabilirsiniz ama burada önemli olan parçaları hatasız montajlayabilmek rayları tam paralel ve arabaları da kasıntısız esnemesiz yapabilmek.
 
rayın altına daha uygun parçayı ilk önce alta motajını yapıp daha sonra rayı üzerine motaj yapın
 
tasarımı nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsniz. yükseltme istediğiniz tarafa da yapabilirsiniz ama burada önemli olan parçaları hatasız montajlayabilmek rayları tam paralel ve arabaları da kasıntısız esnemesiz yapabilmek.

Tüm delikleri cnc açtığı için hiç kasıntı olmadı montajda.(en çok korktuğum ve alüminyumdan önce metal yapma sebebim buydu. Delikleri tutturamazsam alüminyum heba olacaktı. Şimdi elimde, denemiş olduğum ve sonucundan emin olduğum z ekseni için delik tasarımım oldu.) Arabalar rahat bir şekilde gidip geliyorlar. O yüzden mutluyum zaten. Ahşapta telafi şansınız varken metalde hiç tolerans yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst