Zımpara Makinası İçin Yardım?

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
441
Puanları
6
Konum
ANkaRA
arkadaşlar başım belada gene. ben bu makinanın panosunu yaptım topraklamasını da yaptım..gövdeye bağladım iyi bir şekilde ölçtüm.fakat makina malzemeyi zımparalama yaparken üzerinde bir elektrik akımı oluyor buda çarpıyor.bunu kesemedim .ancak malzemeye toprak bağladım o zaman kesiliyor. elastik kayan bant ile dikey zımpara yapan bölüm yalıtkan ve makine ile iletkenliği yok. makine gövdesi değil sadece malzeme taşlanırken elektirk oluyor.neden çarpıyor ilk defa oldu böyle benmi başıma geldi...birde not düşeyim malzemenin üzerine su dökülcek yani sulu olcak su olduğu zaman iletkenlik çoğalırmı yoksa daha çok çarparmı.:(
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tezgah zeminini yalıtkan hale getirirsen topraklama daha iyi işler ;) tabi topraklamayı iyi ölçerek sağlıklı karar verdıysen son çözüm bu olur..
 
Nem arttıkça Elektrostatik boşalmanın etkisi azalır yani bu açıdan sulu işlem avantajdır. Akü takviye kablolarındaki pens v.b. Krokodille fleksibıl kablo ile işlem yapacağın metal parçayı toprakla.
 
zımpara yapacagın malzemeye yan taraftan bakırdan yaylı bir aparat yapabilirsin bunu da topraklayacaksın yani malzeme zımaralanırken statik elektrik toprağa akacak birde kullanan kişide de statik elektrik oluşmayacak kolay gelsin
 
sargı problemİ bİzdede oldu motor yüke gİrİnce dışarı elektrİk verİyordu motoru değİştİrİnce düzeldİ
 
zımpara yapacagın malzemeye yan taraftan bakırdan yaylı bir aparat yapabilirsin bunu da topraklayacaksın yani malzeme zımaralanırken statik elektrik toprağa akacak birde kullanan kişide de statik elektrik oluşmayacak kolay gelsin
ya buda olmaz neden dersen seri olarak çalışacak operatör her seferinde. bu yaylı aparatımı malzemeye tutturacak hemde zımparadan geçiyor...buda olmaz..
 
Değerli arkadaşım, Zımpara makinalarında genelde statik Elektriklenme olur bunu yok etmenin yegane yolu zımparalama yapan operatörün elektronikçilerin kullandığı topraklama bileziği kullanıp bu bileziğinde iyi biçimde toprağa bağlanmasıdır.
 
zımpara makinasındaki , rotor üzerinden gelen fırçalar dışarıya yalıtım yapılmadığ için izoleli bilezik kullanırız, bununda zemininde su ile temas etmeyecek kaucuk tarzı malzemeyle yalıtırsak , tezgahta yapılan çalısmada can ve mal kayıpları önlenmiş olur.Ayrıca kollektör gövdesinde kaçak kontrolü yapmanı tavsiye ederim , isterse makina yurtdısından gelsin farketmez ölcümünü yapınca haberdar et usta , kolaygeslın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst