Yurtdışından alışveriş siteleri önerileri

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
12,012
Puanları
3,256
Arkadaşlar "Yurtdışından alışveriş siteleri önerileri" diye başlık attım (Yönetim daha uygun farklı bir başlık da yapabilir), biliyorum benzer konular var, fakat tek başlık altında olmasını daha doğru buldum. Burada yurt dışından yeni alışveriş yapacaklara kılavuz niteliği taşımasını, kişisel deneyimler öneriler, yeni açılan site linkleri, daha önce bilinen sitelerin negatif pozitif tavırları, gümrük limitleri vb. konuları paylaşmayı amaçlamaktayım.

Daha önce Dx.com ve Banggood'dan alışverişim oldu her ikisi de ücretsiz kargo idi. Dx den 20-25 günde teslim aldım, fakat aynı adres olmasına rağmen farklı zamanlarda aynı sipariş verdiğim Banggod dan ürün bi türlü elime geçmedi! Satıcıyla irtibat kurdum ücret iadesi yapmakta sorun çıkarmadılar.
Ebay, Aliexpress, Amazon dan ticaretim olmadı, açık artırma mantığında olduğunu duydum, ve bazı satıcıların üc. kargo seçeneği yokmuş.

Dhl kargo firmasının da nerdeyse tüm ürünleri de gümrüğe sokmasını not olarak ekleyeyim, arkadaşlar sonradan üzülmeyin.

Daha önce benzer konudaki mesajlar:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/internetten-alışveriş.41428/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/amazoon-comdan-alısveriş.69526/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/İnternette-gÜvenlİ-aliŞverİŞ.38783/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/aliexpress.72443/#post-440419
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/Çinden-malzeme-getirmek-istiyorum.22564/page-2#post-123315
 
Merhaba,
Ben daha çok ebay i kullanıyorum. Tinydeal dan da bir kaç kez ürün almıştım. Şimdiye kadar hiçbir üründe sıkıntı olmadı. Bazı ürünler 15 günde ulaşırken bazıları 25 gün kadar sürebiliyor. Ebay den ürün alırken satıcının "Top-Rated Seller "olmasına dikkat ediyorum. Çoğu site de satıcının güvenirliğini belirleyen benzer uygulamalar var.
Şunu da ekleyeyim adamlar ürünü o kadar güzel paketliyorlar ki hayran kalırsınız. Çinden buraya gelen kargo sapa sağlam elime ulaşıyor ama İstanbuldan aldığım ürün elime ulaşana kadar pert olmuş oluyor.

Düzeltme: Şimdi aklıma geldi Tinydeal dan aldığım bir ürün arızalı çıkmıştı satıcıya bildirmiştim parasını iade etti ürünü de geri istemedi bile.
 
Arkadaşlar ben bazen Amerika'dan ürünler satın alıyorum ve arkadaşımın tavsiyesiyle keşfettiğim viabox.com sayesinde de Türkiye'ye çok uygun fiyatlara getirebiliyorum. Hem kargo takibi uygulaması hem de üyeliğin ücretsiz olması çok hoşuma gitti. Bir sorun olduğunda da hemen yardımcı olmaya çalışıyorlar. Müşteri memnuniyeti çok önemli gibi görünüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst