Yurtdışı projelerinin onay süreci nedir?

aumat

Üye
Katılım
22 Eki 2010
Mesajlar
247
Puanları
6
Yurtdışında (örn. Cezayir, Libya, Irak, Rusya, Türkmenistan, vb.) gerçekleştirilen proje ve taahhüt işlerinde, mesela bir proje çizildi, bunun onaylanması nasıl olacak? İlgili projeyi buradaki kurumlar onaylıyor da, oradaki kurumlar bunu kabul mu ediyor, yoksa direkt oradaki kurumların onaylaması mı gerekiyor? Ayrıca, o ülkelerdeki standartlar, bizimkilerden ne oranda değişik?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yurtdışı projelerinde yüklenici firmaya her bir kalem için projeler verilir(genelde).Revizyon vb. konuları ise o ülkedeki elektrik idaresiyle iletişime geçerek (iletişim kısmını yüklenici değil,müşavir firma üzerinden işveren yapar;bazı konularda direkt de temas mümkün ama genel usul böyledir.) onaya sunulur.Geri dönüş için özellikle ilk belirttiğin ülkelerde sıkı takip gereklidir,yoksa onca emekle gerçekleştirdiğiniz projeler bir masanın yanında toz tutmuş bir şekilde aylarca beklemesi normaldir.Standartlar ülkelerin şartlarına ve uyarladıkları şartnamelere göre değişir,bir projeci mutlaka bunları gözönüne alarak çalışmasını yapmalıdır.

Saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst