Yurtdışı için bir firmadan nasıl emin olunabilir?

aumat

Üye
Katılım
22 Eki 2010
Mesajlar
247
Puanları
6
Bazen yurtdışına gidip de, kötü şartlarla karşılaşanlar... bazen aylar boyu, bazen hiç veya alacağından daha az maaş alanlar... Hatta pasaportları alınıp ortada bırakılanlar ile ilgili haberler duyuyorum. Daha bugün Rusya'da iş var diye pasaportları topladıktan sonra, ortadan kaybolan sahtekarlarla ilgili haber izledim; ama tabi bu bir mühendislik şirketi filan değildi...

Yurtdışına gitmem söz konusu, Libya'ya... ama iş teklifinde bulunan şirkete nasıl güvenebilirim... emin değilim?! Sizin görüşleriniz veya tecrübeleriniz nelerdir bu konuda?
 
Şirketin ismini yazarsanız tecrübesi olan insanlar olumlu yada olumsuz deneyimlerini paylaşabilir.
 
İki sebepten ötürü yazmam uygun olmaz:

1-Şirket adı vermek site için yasal bazı sonuçlar doğurduğu için; hem konu kilitlenebilir, hem de üyeliğim sonandırılabilir.

2-İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde de, iş veren firmaya başkalarının başvurmasını da istemem...
 
O zaman Google üzerinden firmayı araştırmak dışında yapılacak fazla bir şey yok.
 
Yurtdışına gidenler genelde pasaportlarını çalışacakları şirkete yurtdışına çıkmadan önce mi, çıktıktan sonra oradaki şirket yetkililerine mi verir?
 
çıkmadan önce veriliyor ki , vize işlemleri yapılsın.
 
Merhaba, Libyada Şantiye şefi olarak çalışıyorum.Şirketler masrafları kısmak adına turist vizesi ile personel getirdiği için (ki 2 taraf içinde avantajlı) pasaportun sende kalır.Eğer resmi yollardan Libyada oturma izni ve çalışma izni alırsan hem masraf hemde çıkışta1 ay gibi gecikme ile ayrılabilirsin.Fakat uçak masrafları karşılayacak kadar çalışmadan kaçmandan korktukları için belki pasaportunu alıkoyabilirler ama uygun bir dil ile istersen ve herhangi bir çevirmede kim olduğunu turist olarak bulunduığunu kanıtlaman için yanında bulundurduğunu anlatırsan sana pasaportunu vereceklerdir.Bunun dışında rusyada özellikle mafyalar pasaportları çaldıkları yada personelin iş düzenini bozacak şekilde ortadan kaybolmamaları için alıkonulur.Bunun dışında yurtdışında çalışmak herzaman risk taşır. Bu yüzden gelmeden önce sıkı pazarlık yapmak ve neden geldiğini işinin ne olduğunu kalacağın yerin ve maaşının nekadar olduğunu tam olarak teğit etmelisin.
 
Libya'da bulunduğum sürede (ben de turist vizesiyle gitmiştim) sadece ilk günlerde pasaportumu kaşeletmek için vermiştim. Sonra geri almıştım. Kaşeletme işlemi de 50dinar veya 50$ lık bir extra ücretin maliyeye ödenmemesi için yapılıyordu. Libya'da hemen her köşe başında görevli (ama silahsız) polis var. Silahsız polisler çok acayibime gitmişti. Neyse, her an durdurulup kontrol edilebilirsin. Yanında bulundurmanı tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,039
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst