Yurt Dışında Okuyanlara Uygulanan Eziyet Hakkında-Beyin Göçü

yökle uğraşmak sabır işi, allah sizlere sabır versin.
 
Hocam Merhaba ,

Bende m.ü tef elektronik ve haberleşme öğrt. mezunuyum.IUS'da hazırlığı bitirdim fakat bu sene öss ye katılamadım.Ve bu sene sat sınavıda kalkmış ki zaten bu sadece yurtdışında üni. kazanmak için gerekliymiş yökün tanımadığı bir sınavmış.IUS'un dediği artık sat sınavı veya öss olmadanda kayıt yapabilirsiniz biz denkliği sorunca bize aynen şunu söylediler şu ana kadar öss ile gelmeyenlerin denklik için herhangi bir sınava girmediği ve hiçbir sıkıntı yaşamadığıdır.Yani bize sizde sıkıntı yaşamayacaksınız diyorlar .
Şuan bana en güzel örnek sizsiniz çünkü sizede galiba öss belgeniz olmadan denklik verilmiş biraz sıkıntılı olsada sorum şu ki sizce biz bir sıkıntı yaşarmıyız tecrübelerinize dayanarak veya yaşarsak sizi örnek gösterebilirmiyiz.
 
Japonya’da milli eğitim 1872’de devletin ülke çapında ilk ve ortaokullar açmasıyla başlamıştır. 1866’da her çocuğun ilkokula üç veya dört yıl boyunca devam etmesi zorunlu, 1900’de ise parasız hale getirilmiştir. İlkokul için zorunlu eğitim süresi 1908’de 6 yıla 2.dünya savaşından sonra ise, ilk ve orta öğretimi kapsayan zorunlu eğitim süresi 9 yıla çıkarılmıştır. Bu uygulama halen sürmektedir.

bizde 50 defa değişir adamlarda 50 yılda 1
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst