yumatu mx-100 soğuk iken yayın almıyor.

hakan1846

Profesyonel Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
776
Puanları
306
Yaş
54
selamlar.yumatu mx-100 fta cihazım alındığı günden beri kış aylarında ,özellikle soğuk günlerde sinyal almıyor.15-20 dk.sonra mozaik yaparak açılıyor.herşey çalışıyor ama soğuk iken yayın alamıyorum.besleme kartından değil.
 
sizin cihazda arızanın iki sebebi olabilir.
1-soğuk hava dediğiniz sıcaklığı belirtmemişşiniz ama elektronik elemanlar belli sıcaklıklar arasında calışırlar.sizin alıcıda bir eleman bu nedenden dolayı calışmıyor olabilir
2-en cok karşılasılan arıza olan işe bakır yol catlağı ki bu bahsettiğiniz sıcaklıkta yol arası uzaklaşmakta fakat sıcaklık yükselince devre normale dönmektedir.bunu anlamanın yolu ise alıcının baskı devresini soguk havada saç kurutma makinası ile ısıtmanız .Bu durumda alıcı calışırsa ;çalısan bölgeyi bu seferde sogutucu sprey adı verilen spreyden sıkarak orada olup olmadıgını kontrol etmelisiniz.
 
Sayın gezer77,benim tahminim tuner arızası. fakat tuneri değiştirmeden emin olamıyorum.bu cihazın klasik bir arızası olabilirmi diye sormak istedim.kumandası da eski olduğundan tuner+uk masrafı yerine yeni bir cihaz almayı düşünebilirim.sıcaklığa gelince yaz aylarında oda sıcaklığında sorunsuz çalışıyor.kışın standby da olmasına rağmen 20 decede yayın almıyor.teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,245
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst