york klima santrali susturucu

b a k u n

Üye
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
37
york marka klima santrallerimizden bir tanesi çok gürültülü çalışıyor, yaptığım ilk çalışmaya göre susturucu ünitesi yok, diğer klima santrallerinde olan susturucu bu santralde yok.

1-) susturucu diye bir şey var mı gerçekten?
2-) ne kadar işe yarar?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dostum klima santrallerinde susturucu diye bişey görmedim şimdiye kadar...

santrallerimizde hava hızı 5.0 m/sn nin üzerine çıkmaz ( kolay kolay çıkmaz özel bir durum yoksa ) bunun nedenide kanallarda ses olmaması içindir...

Duyduğunuz ses iyice inceledinizmi nasıl bir ses.. ayrıca desibel şiddetini ölçme şansınız varmı ( gerçi bulunduğu çevre ortamda bu ölçümü etkiler ama )

mesela..

zırıltı şeklindemi.. iki parçanın birbirine sürtme sesimi ... hava akış sesimi.. motordanmı geliyor.. fanındanmı geliyor.. yataK RUlmanlardanda olabilir.. kayışlar özelliğini yitirmiş ve ötmeye başlamış olabilir ... sesi bi inceleyin derim bence..

diğer türlü santraller konusunda yardımcı olmaya çalışırım.. Aynı firmada farklı departmanda çalışıyorum ama yinede ilgililere ulaşır yardımcı olmaya çalışırım.. Santralin seçim dataları mevcutmu kaç yıllık santral bunlarıda öğrenebilirmiyim?

kolay gelsin iyi çalışmalar...
 
dostum hava akış sesi çıkan ses. google'da klima santralleri susturucu üniteleri diye aratınca baya bişeler çıktı ben de oradan yola çıkarak sordum.
 
Bu ses santralin çıkışındamı oluyor.. bana eğer santralin hava debisi ve çıkış ağzının kanal ebatını ( en boy olarak ) ve kanalın ebatını verebilirmisin ? hava hızını bi hesaplayalım...

yer neresi ? Görüp incelemek açısından soruyorum bu kadar il içinte tutma olasılığı çok düşük ama
 
Susturucular istenen ses seviyesini elde etmek için hava kanallarında uygun yerlere yerleştirilirler...

Bu işlemde kullanılacak susturucular,Ses azaltma kapasitesine ve düşük hava direncine sahip olmalıdır..

Fiyatları Boyuta göre değişmektedir , 180-500 tl gibi olabilir...


susturucular.jpg
 
selam biz susturucuyu kanal içerisine değil de, santralin içerisinde kanal filtrelerin arka tarafına koymak istiyoruz. kanal içerisinde eğimli bir yapı var yerleşimiz zorl olacak.
 
bizde sirkete kulandık bır santral uygulamasında sesi kesinlikle kesiyor bizim kulandıgımız ustekı resımdekı gıbı kanal tıpı ıdı kanalı sokup araya koydular
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst