York Chiller Yağ Toplama İşlemi

alessio39

Üye
Katılım
28 Şub 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Şirketimizde York YSDBCAS35CHD model su soğutmalı chiller kullanmaktayız. Chillerin yağ toplanması sırasında, yağ rezistansına bağlı bir switch şöntlenerek bu işlem yapılıyormuş.

Konuya vakıf olan arkadaşlarımdan bu işlemin nasıl ve hangi sırayla gerçekleştiği hakkında bilgi almak istiyorum.

Herkese çok teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar,
Öncelikle şöntleyeceğiniz switch yağ seviye svitch'i dir. Oil seperator'de ki yağ belli bir seviyenin altına düştüğü zaman bu switch emniyet amaçlı cihazı çalıştırmaz. Bu switch'i şöntlediğiniz zaman separator'de yağ olmasa bile cihaz çalışacaktır ve kompresorle ilgili çok büyük arızalara yol açacaktır.
Bu cihazlarda yağ kaldırma sorunu öncelikli olarak 2 sebepden kaynaklanmaktadır.
1. Düşük kule suyu sıcaklığından kaynaklanan, düşük kondenser basıncı ile çalışması durumunda yağ sürükleme sorunu.
2. Yağ seperatorunun altında bulunan selenoid valve'in arızalanması nedeni ile cihaz durduğu zaman, selenoid'in kaçırması sebebi ile yağın sürüklenmesi.

Yağı geri toplamak için en akıllıca yöntem, seviye switch'ini şöntlemeden yağ seperatorune yağ ilavesi yapıp cihazı çalıştırarak kule suyu sıcaklığını arttırıp cihazı yüksek basınçta çalıştırıp sisteme karışmış olan yağı cihazın kendisinin toplamasını sağlamaktır. Bu şekilde cihaz çalıştırılarak yağ seperatore toplanır, fazla yağ'da servis vanasından geri alınır.
 
Bu konuda arkadaşımız banada yazdı ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Böyle bir bilgi verilebilir ama bu kompresörler 3000-4000 devirlere çalışıyor. Ve yağlama çok önemli bir durumdur. Eğer yağlama eksik yada tam olmaz ise yataklama rulman ve vidalarda geri dönüşü olmayan ve pahalı hasarlara neden verebilir.

Bu cihazlar 90 000 - 150 000 $ bedelindeki cihazlardır. 20 kilogramlık yağ yüzünden böyle bir hasarla karşılaşmak gerçekten çok üzücü olur. Bunu yazmamın nedeni olayın ciddiyetinin kavranması içindir. Nihayetinde ürün satın alan kişi yada firmanındır. Kişi yada firma istediğini yapabilir. Kesinlikle saygı duyarım. Ben ise sadece uyarabilirim.

Herkesin iyi niyetine sığınarak yazdım. Metin abi selamlar.. Bir ara tanışmak isterim.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Öncelikle merhaba.
Yağ toplama işleminden kastın ney. Açıklayabilirsen yardımcı olabilirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,492
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst