york chiller testlerde L1 ve L2 fazları arasında kısa devre gözüküyor

Katılım
18 Eyl 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar bu konu hakkında yardımcı olabilecek veya sebebini söyleyebilecek var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Makina sizin tasariminiz mi ,baglantilarin dogru yapildigindan emin misiniz
 
Cihazin modelini paylasirmisiniz? Cihaz frekans suruculumu elektromekanik starteelimi?

Model verirseniz daha kolay yardimci oluruz. Ancak sunu soyleyeyim bu cihazlarda NOTR hatti sebeke baglantisi kullanilmaz. Cihaz beslemesi 3 faz ve toprak sekilde yapilir. kontrol devresi voltaji cihaz uzerindeki iki fazdan alinan hat ile izolasyon trafosu ile 380 volt 110 volta donusturulur. Eger olcu aleti ile cihaz enerji girisini olcuyor iseniz bu trafonun ic direncini goruyor olabilirsiniz. Gerekli baglantilari ayirip test etmelisiniz. Cunku baska bir durum varsa risk olusturur. Eger cihazla ilgili teknik destek isterseniz yardimci olurum YORK bunyesinde calisiyorum. Kolay gelsin.
 
1442637587179-774258927.jpg
1442637651023-811564723.jpg


Bağlantılarla ilgili bir problem yok. İlk etapta çekilen kablolarda kısa devre olabileceğini düşündük yada çekilen kablolarda fazlar karıştırıldı diye yapılan kontrollerde öyle olmadığı ve chillerin şalter uçlarını test yaptığımız sırada L1 ve L2 fazının kısa devre gösterdiğini anladık. Bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin.

Dipnot: 4 adet bu tip chiller var. 3 ü asıl biri yedek olarak çalışacak sistemde. Bahsettiğim olay hepsinde bulunmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • 1442637734864-235506592.jpg
    1442637734864-235506592.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Konu bahsettiğim gibi ,

Güç devresinin L1 ve L2 fazlarından alınan iki hat kontrol devresini ve soğutma sistemine giden pompa fanları beslemek için düşük voltja dönüştüren trafoya arada bir kesici olmadan giriyor. Devre koruması olarak sadece sigorta bulunmaktadır. Eğer cihazın kapağındaki kesiçi şalter 1 konumunda ise ölçü aleti ile yapacağınız kontrollerde omaj görmeniz normaldir. Bu omaj trafonun iç direncidir.

Aşağıdaki şema alıntısında L1 ve L2 hatları ile kontrol devresi transformatörünü görebilirsiniz.

Not : Cihazın ön pano kapağını açarsanız aynı şema ve cihazın tüm elektrik şemasına sol pano kapağında büyük çıktılar şeklinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca cihazın detaylı şeması pano içerisine yerleştirilen kurulum çalıştırma kitapçığında da bulunmaktadır. Bu kurulum işletme kitapçığında montajla ilgili dikkat edilmesi gereken bir çok bilgi ( mekanik , tesisat ve elektriksel ) yer almaktadır.

Yinede cihaz başında gerekli kontroller yapılmadan enerji vermemenizi öneririm. Yazılardan anladığım kadarıyla cihazlara enerji kabloları yeni çekiliyor. Cihaz start-up ı yapılacak bu konuda bizden teknik destek alabilirsiniz. Daha sonra ağır sonuçlar yaşamaktansa paralel birlikte çalışıp kontrollü ilerlemekte fayda var.

Bir müşteride karşılaştığımız bir durum güç kablolarını pano içine aldıktan sonra boylarını ayarlamak için spiral ile kabloları kesip yerine monte etmişler ancak kesim esnasında çıkan bakır tozları kartlar ve frekans sürücüsünün üzerine gitmişti. İlk enerji verildiğinde ise bu sürücü kartları patladı. ( sürücü üzerinde kapasitör bankası bulunmaktadır. )

Untitled.jpg
 
Pazartesi günü süpervizör gelecek muhtemelen. Daha önceki projelerde de york tercih edilmiş ve bu şekilde durumlar oluşmuş fakat devreye alma sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmamış. Teknik bir durum olduğu için sormuş bulundum. Kısa sürede vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst