15Kw motora yol verme

myaldiz

Üye
Katılım
5 Eki 2017
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
54
Sayın arkadaşlar elimde 15 kw motor var.ve bu motor makina üzerinde 45 devirlik bir redüktöre bağlı.bu redüktör her çalıştırmada 2 tur dönecek ve durdurulacak.bu motora nasıl yol verilmelidir.yıldız üçgen yol versem zaten motor üçgene geçene kadar duracak ne yapmam gerekir.direk yol versem sıkıntı olur mu acaba.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Slm. Uygulama ile ilgili detay yazarsanız daha kolay yardımcı olunur. Yük varmı tam iki türlü dönmesi gerekiyor uygulamq ne uygulamasi gibi detaylar gerek ezbere konuşmamak adına soruyorum.
 
Redüktörlü motorsa devir 1400 den fazla değildir ve redüktörlü olduğu için demeraj akımı da çok az olur. Sürekli dur-kalk yapmayacaksa direkt yol verebilirsin.

45 rpm çıkışlı redüktörde yükün motora etkisi çok fazla olmaz. Tabi anormal derecede yük yada sıkışma yoksa...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Makina şu şekilde sıcak demire şekil verecek.starta basılı tutulacak redüktör bir tur ileri dönecek geri basılı tutulacak başa dönecek.böyle devam edecek.yani sürekli kalkış yapacak ve redüktörün önündeki üyük çok olmazsa da biraz yüklü.
 
Tesisatın kaldırırsa 15 kw motora direk yol verilebilir.Yük durumunu sen biliyorsun denemen lazım.
 
Softstarter veya sürücü kullanın direkt yol vermede sorun yaşayabilirsiniz

Bencede soft starter veya sürücü şart şayet sistemin bir turda durmasi var sürücü ile tam duruşlar yapa bilirsiniz. direkt olarak yol verdiğinizde motordan enerjiyi kestiğiniz anda kendi ataleti ile bir miktar daha dönecektir mekanizma.
 
Yada hidrolik sistem yapılabilir. Ama kavrama değil söylediğim. Pompa çalışacak hidrolik kollarla şekil verme işini yapacaksın. Hidrolik güçtür. Tabi işin durumu tam bilmediğim için benim ki sadece bir fikir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst