Yoğunlaştırmalı güneş enerjisi - Buhar Kazanı - Turbin İlişkisi

glaurung

Üye
Katılım
9 Şub 2013
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
31
Bildiğiniz gibi ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına iyi sayılabilir miktarda teşvik geldi, 6094 sayılı kanunda 1 ve 2 numaralı cetvellerde uygulanacak teşvik programı belli, yoğunlaştırmalı sistemlerde türbin ve borular haricindeki sistemler yerli olduğu takdirde devlete KWH'si 35 kuruştan elektrik satabiliyorsunuz, üstelik 20 yıl da alım garantisi veriyor devlet.
http://www.enerji.gov.tr/duyurular/Gunes_Enerjisi_Duyurusu.pdf
Yukarıdaki linkte ülkedeki güneş santrali bağlanabilir trafoların koordinatları görülüyor, utm 6 derece sistemine göre hesaplamayı isteyen olursa ulaşsın bilgi paylaşımında bulunmak boynumun borcudur.

Karaman ilinde trafo yanında 25 dönüm tarlam var, bu tarlaya oluklu güneş kollektörleri inşa etmeyi planlıyorum gerekli izinleri alma konusunda bürokratik olarak desteğe sahibim, sizden istediğim bazı teknik konularda destek.

Kullanacağım buhar kazanı bu : ABR-GE / GÜNEŞ ENERJİSİ BUHAR ROBOTU | Aralsan

Öncelikle;
soru 1-) Elektriği türbinden AC mi DC mi çıkarmalıyım, sisteme AC bağlayacağım, ancak türbinin dönüş hızı sabit olmayacağından nasıl bir sıkıntı doğurabilir, DC bağlarsam ACye çevirirken karşılaşacağımız sorunlar nelerdir ?
soru 2-) Kazan basıncı çok yavaş arttığı sabah saatlerinde türbin dönmemesine rağmen buhar çıkartır mı ? Yani kanatlardan süzülen buharın türbini döndüremediği güç aralığı var mı ?
soru 3 -) sabah öğle ve akşam üretilen buhar sabit olmadığından basınç da sabit olmayacak türbin de çok farklı hızlarda dönecek, bu durumda şanzıman mı kullanmam gerekiyor, aksi taktirdeki dalgalanmaları sisteme bağlayamıyorum, ne yapmam gerekiyor.


Teşekkürler.
 
buharı türbine götüren borunun üstüne konulacak olan valfi kontrol edebilirseniz türbine sabit basınçta buhar gönderebilirsiniz böylece türbinin dönüş hızını bir anlamda sabitler ve elde edeceğiniz elektriğide sabitlersiniz
mühendislik bilgisi olarak değil mantık olarak önerimdir
kusurumuz var ise affola
 
drcivanım, fikir güzel teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,544
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst