Yg Tesislerinde İşletme Sorumluluğu

Ben de bir keresinde benden çelik burunlu ayakkabı isteyen iş güvenlikçi ile tartıştım. Beni öldürmek istiyordu herhalde :D

Adam ( İş güvenliği uzmanı ) gelmiş taşlama tezgahına acil stop istiyor , güler misin ağlar mısın ? Gerisini siz düşünün...

Bir çalışan elini taşlama tezgahına kaptırdığında bu çok ararsınız o acil stop düğmesini, diğer yandan ben elektrikçiyim ne işim olur çelik burunlu ayakkabı mantığı da bırakın işçileri mühendisler de bile iş güvenliği kültürünün yerleşmediğini gösterir. Siz belki sadece elektrik işi yapıyorsunuz ama o işyerine girdiğiniz an o işyerindeki tüm risklerle karşı karşıyasınızdır, bunun farkına varmak için ofise geçerken ayağınza bir şey düşmesi, devrilmesi veya batması gerekmemeli.

Diğer yanda bir işyerinde risk değerlendirmesi ekbinde kimler olması gerektiği ve iş güvenliği profesyonellerinin görevlerini mevzuatta düzenlendiği şekliyle öğrenirsek, hani bir iş güvenliği uzmanı şundan ne anlar bundan ne anlar diye sormanın ne kadar mantıksız olduğunun farkına varabiliriz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst