YG İşletme Sorumluluğu Hakkında

bLAckMamBa

Profesyonel Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
604
Puanları
266
Herkese merhaba,

Önümüzdeki ay bu belgeyi alacağım inşallah. Çalıştığım firmada 1600kVA lık 2 adet trafo var. (10,5kV luk) Bu belgeyi aldıktan sonra yapmam gerekenleri bilen ya da bu işi yapan arkadaşlar anlatıp açıklayabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trafo binalarında tecrübeniz varmı?
teiaş ın etkili kursları var ama kendi mühendisleri veya dağıtım şirketlerinde çalışanlar için sanırım.
 
Trafo binalarında herhangi bir tecrübem yok. İlk işim ve fabrikada elektrik Bakım sorumlusu olarak çalışıyorum dışarıdan bir mühendise trafo sorumluluğunu yaptırıyorduk artık bu işi kendimin yapması gerektiğini düşünüyorum. Nereden başlamalıyım? Duyduğum kadarı ile seminerde verilen kurslar yeterli olmuyormuş.
 
Yıllık testlerini ve periyodik bakımlarını kontrol etmelisin. Sonra tesisde uyarı levhaların yeterli mi degilmi öncelikli bakman gereken bu. Topraklamaların sağlam mı degilmi kontrol etmelisin. Kilitlemelerin düzgün calısıyor mu. İş güvenlik malzemelerin tam mı ?
 
Periyodik bakımları aylık oluyor, topraklama ölçümleri ise yıllık yapılıyor ve onun içinde topraklamalar misem'ine katılacağım emo'dan günlük ücret ile meger cihazı kiralanabiliyormuş. Topraklama dirençlerinin 2:ohm:'dan küçük olması gerektiğini biliyorum. Uyarı levhaları yeterince bulunmakta.
Örnek olarak aylık olan periyodik kontrollerden bir tanesini ekliyorum.

lb82c.jpg


Başka fikirleri olan arkadaşlardan da yardım bekliyorum.
 
Başka yardımı dokunacak arkadaşlar var mı?
 
Bu konu ile bir sorum var konu açmak istemedim. Bende yeni işyerimde yg tesis işletme sorumlusu olacağım, belgeyi geçen yıl almıştım.
Dışarıdan bir firmaya bakım yaptıracağız ilerde. Hermetik trafolar oldugu için nasıl bakımı yapılır ayrı bir konu, benim bu durumda ne tür raporlar tutmam düzenlemem gerekli apayrı bir konu, yardımcı olursanız sevinirim. Denetlemelerde nelere dikkat edilir tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum, teşekkürler.
 
sn.calivaron,
"Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğu Yönetmeliği"madde 7 İşletme Sorumlusunun Yükümlülükleri bölümünde gerekli açıklamalar vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst