Yetkili olmadığı halde OG bakım onarımı yapan kişilere ne yapılmalı

Yetkili olmadığı halde OG bakım onarımı yapan kişilere ne yapılmalı

  • Şikayet edilecekse nereye şikayet edilmeli ?

    Oy: 0 0.0%
  • Hukiki olarak nasıl engelleyebiliriz ?

    Oy: 1 100.0%
  • tazminat davası açma gibi bir imkanımız var mı ?

    Oy: 0 0.0%
  • Bunun önüne geçmek için ne yapmalıyız ?

    Oy: 0 0.0%
  • yetkisiz şahısları nasıl engelleyebiliriz ?

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1
  • Anket kapatılmış .
Katılım
12 Mar 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Ekat belgeli bir elektrikçiyim yüksek gerilim ve trafo işleri yapıyorum. Bulunduğum ilçede tek ekat belgeli yani yetkili kişi benim.
Ekat belgesi olmayıp trafo Bakım ve onarım işlerini yapan bir kaç tane elektrikçi daha var onları nasıl engelleyebilirim ne yapmam gerekiyor ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bütün fen gruplarının ya mühendis gözetiminde çalışma ya da EKAT belgesi alma zorunluluğu vardır.


Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’nde belirtilen maddelerin yerine getirilip getirilmediğinin, başta TEDAŞ olmak üzere, ilgili bütün kurum ve kuruluşlar ile bu kamusal görevi üstlenen mühendislerin bağlı olduğu kuruluş olarak E.M.O tarafından gözetilmesi ve denetlenmesi zorunludur.



Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
http://www.emo.org.tr/ekler/9152b4da5ca8c19_ek.pdf?dergi=875
EKAT BELGESİ NEDİR




 
Ya anlamıyorum arkadaş bahsettiğin konu trofo hatası can ve mal kaybının çok fazla olma riski olan bir konu trafolara kim bakar elektrik dağıtım firmaları bu firmalar gerekli yeterlilik belgesi olmayan bir firma yada kişiye nasıl bu işi verebiliyor mmo ne iş yapıyor illa birilerinin tanıdığımı olmak lazım

hukuki süreci bilemiyorum mmo yada ilgili firmaya yazın dicem ama hemen uydurma bir yeterlilik belgesi alıp işi çözerler

ARKALARINDAN BEDDUA EDİN
 
Sn wolflane

Bu işlerin bizzat içerisinde olan bir teknik eleman olarak açıklama gereği duydum, olayın işi tanıdığa vermeyle alakası yokta bu işte denetim ve kontrol mekanizmasının hiç işlemediğini net olarak size söyleyebilirim. Anca büyük bir mal kaybı yada can kaybı olacak iş mahkemeye sevkedecek bilirkişi inceleme falan yapacak iş ayyuka çıkacak anca ondan sonra ceza kesilecek. İşin memleketimizdeki işleyişi bazı istisnalar haricinde maalesef böyle !
 
Sorun dağıtım şirketinde çünkü arıza durumunda kullanıcı biliyorki dağıtım şirketini arasam günler belki haftalar sürer gelmeleri o yüzden en iyisi bi elektrikçiye işi vereyimde biran önce hallolsun.Kontrol denetim zaten yok elektrikçide bundan istifade ederek para kazanma derdinde Benim bildiğim sadece ekat belgeside yetmiyor yetkili firma yada dağıtım şirketine bağlı eleman olması gerekir.
 
Normalde tedaşın işi bize yani yetkili kişiye yönlendirmesi gerekiyor ama biz orda çalışan bazı kişilere rüşvet vermeyip para yedirmediğimiz için işlerin hepsi diğer elektrikçilere yani rüşvet verenlere gidiyor. Bizim bununda önüne geçmemiz lazım önce3liğimiz hukiki olarak ne yapabiliriz bunu öğrenmek
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst