Yetki Belgesi

Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
101
Puanları
1
arkadaşlar merhaba elektrik teknisyeni , teknikeri veya enerji teknikeri olan arkadaşların ustalık belgeleri olması zorunlumudur yoksa diploma o iş görür mü yani işe başlama bitirme formu düzenleyebilir mi yetki açısından .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İlgili odalara kayıtları olması gerekiyor. Elektrik Teknikerleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası v.b.
 
odalara kayıt olmak yetiyor mu . yoksa ustalık belgesi almak şart mı ...?????
 
Ustalık belgesi benim bildiğim meslek lisesi mezunları ya da mesleki eğitim veren kurs v.b. yerler sayesinde meslek edinmiş bireylere gerekiyor. Şöyle bir şeyler de var:

ELEKTRİK TESİSATÇILIĞI VEYA PROJE ÇİZİMİ ÜZERİNE İŞYERİ AÇMAK (Esnaf ve Sanatkarlar İçin)


Elektrik Tesisatçılığı üzerine işyeri açacaksınız veya proje çizeceksiniz yada her ikisini yapacaksınız. Öncelikle bu konuda eğitiminiz olması gerekir. Ben Meslek Lisesi Elektrik bölümünü bitirdim diyorsanız bu yeterli değil. Çünkü Ustalık Belgesi Sahibi olmanız gerekiyor. Ustalık Belgeniz yoksa Mesleki Eğitim Merkezi (Eski Adı ile Çıraklık Eğitim Merkezi)'ne başvurup Ustalık Belgenizi almanız gerekir.
Elektrik Teknikeri iseniz doğrudan işyeri açma hakkınız var. İllaki Ustalık Belgesi istenirse Mesleki Eğitim merkezine gidip denklik belgesi doğrudan alabilirsiniz. Bu arada belirteyim diploma veya ustalık belgesi kayıt olacağınız Meslek Odasınca istenecek.
İş yeriniz hazır bir an önce işlemleri başlatmak istiyorsunuz önce Vergi Mükellefiyetinizi yaptıracaksınız. Ticari anlamda vergi mükellefi olduktan sonra ilgili meslek odasına kayıt olacaksınız. Peki Elektrik üzerine diplomanız veya belgeniz yok ama işyeri açmak istiyorsunuz. Bu durumda Meslek Odasına üye olabilmek için ve işyeri açabilmek için İşyerinizde bu işin eğitimini alan belge veya diploma sahibi birini sorumlu usta olarak çalıştırmanız, bu kişi ile karşılıklı bir taahhütname yapmanız gerekiyor.
Vergi Kaydınızı yaptırdınız, Meslek Odasına üye oldunuz şimdi belediyeden işyeri açma ruhsatınızı alabilirsiniz. Birde Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği'ne göre Elektrik Tesisatçısı'nın her yıl işletmeye kaydolması gerekiyor. Sizde bağlı bulunduğunuz meslek odasından alacağınız faaliyet belgesi ile Tedaş İşletmesine kaydınızı yaptırmalısınız. HAYIRLI İŞLER..

Kaynak:
..::ELEKTRK ZERNE YER AMAK STYORUM NE YAPMAM GEREKR?::..
 
3 yıl haftanın beş günü meslek lisesine gidelim ....... Diğerleri haftada bir gün gitsin çıraklığa 3-5 yıl sonra aynı kategoriye konulalım bu benim takdir ettiğim bir durum değil ve şikayetçiyim bu dudumdan .
 
mesleki ve teknik açık öğretim okulundan alınana c grubu 1.sınıf yetki belgesinin imza yetkisi nedir?.Bilen varsa, cevap verise sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst