Yerli CEp Telefonu

uinold

Üye
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
44
Madem dinleniyoruz bende kendi yaptığım telefondan konuşurum nasıl fikir TR de ilk buda benden olsun...
telefon.jpg
 
Benim herhangi bandrol işim yok başkası ile karıştırıyorsunuz sanırım
 
Tebrik ederim, bir yerden başlamak lazım. Lakin iletişim otobanı adamların elinde oldukça gizli saklımız olmaz. Bu cihaza bir de iletişim ağı tasarlamak gerek.
 
böyle bir çalışma cezasız kalmaz.
 
Tebrik ederim, bir yerden başlamak lazım. Lakin iletişim otobanı adamların elinde oldukça gizli saklımız olmaz. Bu cihaza bir de iletişim ağı tasarlamak gerek.
İki tarafın elinde yeterince güçte kısa dalga telsizler ve güzel antenler varsa morse ile değil kendi oluşturduğumuz kodlaması morsedan farklı morse benzeri bir alfabe ile otomotik code ve decoder eden bir alet tasarlarsak, istediğiniz veri güvenliğini sağlamış olursunuz. İsteyen dinler ama bir şey yapamaz ve anlamaz. Sadece gürültü yaparak iletişimi engelleyebilir. Klavyeden girilen karakterleri sistem otomatik kodladığı için de insan kulağının anlayamayacağı bir hızda da gönderebiliriz. Üstte yazdıklarım için yok artık o olcak da bu olcak çok atmışsın derseniz, zaten halihazırda bu tarz devreler tasarlayanlar var arduino ile. Klavyeden alıp morse çeviren veya tam tersi yazıyan çeviren. Sadece bize programlama kısmında morse dilini değiştirip zorlaştırmak ve iletişim hızını arttırmak kalıyor. Hep hayalimdir amaçsız ama ilerde yapmak istiyorum. Benimle kripto görüşebilecek bir manyak daha lazım tabi. Sistem güvenli ama iyice paranoyaksanız bir şirket veya bir grup mühendis tabi ki bunu çok rahat çözer. Ama onun dışında çözülmesi çok da kolay değil.
 
Zaten bütün haberleşmenin temelini kızılderililerin dumanla haberleşmesi oluşturur. Uzun kısa duman topakları ile mors alfabesini harf bazında değil ama kelime bazında haberleşmeyi oluşturmuşlardı. İnanın günümüzdeki dijital haberleşme ve teknolojinin kalbinde o dit, diiit, dit, diiit sinyallerin 1, 0 halleri var. Rahmetli amcam askerde morsçuydu, yıllar sonra bile bir dekoder gibi sayar ve anında harflere çevirirdi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst