Yerçekimi ile Cep telefonu şarjı

Tek motor çıkışını doğrultmak ve yüksek çıkış almaksa niyetin (daha önce niye demedin ki) gerilim katlayıcılarınu incele çıkışı kendi doğrultuyor (üstelik daha az elemana sahip daha basit Joule göre) sonrasdan doğrultma yapmana gerek kalmıyor yani 4 acv 2, 3 kat dc olarak yükseltebilirsin link verem mi sen halleder misin? 7-8 VDc de biliyorsun 7805 vb ile düşürüp şarj olarak kullanabilirsın.
Bu arada geçmiş olsun dileklerimi unutmuşum. affet :)

BU dediğin sistem için joule thif ile ac ye çevirip sonra mı katlama yapacağız yoksa direk dc yi de katlıyor mu bu sistemler? birde sen eklersen çok daha mutlu olurum çünkü bu aralar bakacak vaktim olmuyor.

çok geçmiş olsun :(

bu konuda ( joule thief) sağlam insanı hasta edecek bir konu zaten :)


Çok teşekkür ederim. kendim nezleyim bende bi şey yokta. kayınpederin bi şekeri, bi böbreği, bi tansiyonu annemin bi romatizması vs vs vs derken kendime bakamaz oldum. çok teşekkürler.

Benim demek istediğim de bu sistemin gereksiz olduğuydu. Bu kadar küçük bir enerji elde etmek için neden böyle bir sistem kurulsun ki. Tek avantaj pil kullanımının gerekmemesi bunun da amacı maliyeti düşürmek olsa gerek Çinli üreticiler tarafından. Yoksa kol çevirerek şarj edilen bir fener bundan çok daha iyi bence.

onda sürekli bir kol çevirme söz konusu. bunda ise 10 - 30 dk aralığında yere inen cisim söz konusu. 10 dk de bir yerinden kalkıp bir şeyi asmak var birde sürekli kol çevirerek birşeyler yapmak var. ikinci olarak ta bu şekilde 5 V sabit yapabilirsem ucuna bir usb girişi ekleyeceğim elimde bolca mevcut ana yani dişi usb bağlayacağım ki hem cep telefonu, hem usb vantilatör, usb ışık vb usb ile çalışan herşeyi buradan kullalabilmek için yapmaya çalıştığım bir şey bu.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
dinamo, küçük motor gibi ac kaynaklarının ucuna aşağıdai devre bağlanır ve girişi katlar e dc çıkış elde edilir. Eleman v değerleri kritik ama değildir kutuplara dikkat elinin altındakini kullanabilrsin

gy2.gif
 
Not: Yerçekimi sistemi için eğer daha fazla enerji gerekiyorsa o zaman en basit mantıkla yüksek konuma taşınan ağırlığı arttırmak düşünülebilir. Mesela 50gr ağırlık asmak yerine şöyle 5kg gibi bir ağırlık asılırsa o zaman mis gibi elektrik elde edilir :)
 
Uzan zaman olmuş. Bu devreyi bağ evinde yapmıştım ve kullandım. Dediğiniz gibi daha kuvvetli ışık alma hevesi sonucunda ağırlığı arttırmıştım. Sonuç mu o ağırlığı taşıyamadı :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst