YERÇEKİMİ İLE YANAN LAMBA....

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
Bu lamba yer çekimiyle çalışıyor

Bu lambanın yanması için gaz, pil ya da elektrik gerekmiyor. Işık vermek için yerçekimi gücünü kullanıyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

İpinin ucuna asılan ağırlık torbası yerçekimiyle aşağı doğru inerken ürettiği enerjiyle çalışıyor. Ağırlığın 3 saniyelik bir inişiyle 30 dakika ışık veriyor. Bu süre ve ışığın gücü ağırlığın artırılmasıyla yükseltilebiliyor. Aydınlanmanın yanında, radyolarda ya da batarya şarjında kullanılabiliyor. 5 dolar gibi düşük maliyetli lambanın başka hiçbir ek masrafı yok.
Tasarımcıları dünya nüfusunun önemli bir bölümünün hala elektriksiz olduğu ve gaz lambasıyla aydınlandığı düşünüldüğünde böyle bir ışık kaynağının öneminin daha iyi anlaşıldığını söylüyorlar.

Afrika ülkeleri ve Hindistan'da dağıtmak amacıyla üretecekleri lambalar için yardım fonuna bağış çağrısında bulunuyorlar.
Bir çok bölgede yangınlara yol açan gaz lambaları yüzünden sadece Hindistan'da yılda 2 buçuk milyon kişi çeşitli biçimlerde yanarak yaralanıyor.
Gaz lambalarından çıkan isin de her gün 2 paket sigara içmeye eşdeğer duman solumaya yol açtığına dikkat çekiliyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
çalışma mantığı hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi
 
Çok basit astığı ağırlık ile ipi aşağıya doğru çekiyor. içeride redüktör var. dıştaki ip 1 cm oynarsa sanırım içerdeki çokça oynuyor. böylelikle dc motor ile elektrik üretiyor sanırım. o elektrik ile de pil veya kondansatör doldurup kullanıyor.
 
Yani esasen senin kol kuvvetin ile çalışıyor ama güzel düşünce...
 
Yapılması oldukça kolay aslında
Dişlilerle uğraşmayıp benim gibi kayış
(paket lastiği) kullanarak kolayca yapabilirsiniz.
Benim yaptığım oldukça kısa çalışıyor (2 dk kadar)
elektrik kesintisi sırasında tuvalette kullanılabiliyor anca :)
 
Bunun yerine şarj koluyla çalışan el fenerleri var onlar daha mantıklı. Neden yer çekimine ihtiyaç duyalım ki bu sistemi çalıştırmak için ?
 
Bunun yerine şarj koluyla çalışan el fenerleri var onlar daha mantıklı. Neden yer çekimine ihtiyaç duyalım ki bu sistemi çalıştırmak için ?

Örneğin tuvaletini yaparken ellerin ile başka şeyler yapmaya ihtiyaç duyabilirsin. 2 dk de olsa ellerini boşaltıyor ve sen onla uğraşmıyorsun. Bundan dolayı olabilir mi? Veya ışığa ihtiyacın olduğu durumda sürekli kolla uğraşmak yerine orada başka iş yapman gerekebilir değil mi? bu durumda 2 3 dk de bir ağırlığı kaldırıp diğer uca kaymak mı yoksa elinden bırakamadığın bir kol mu?
 
Sürekli kolu çevirmekten kim bahsetti benim demek istediğim sistemin bu şekilde şarj edilmesiydi yoksa elbette sürekli çevirmenin bir mantığı yok elbette. Benim demek istediğim yer çekiminin vereceği enerjinin düşük olacağı ve kısa süre mekanik kuvvet uygulayarak daha yüksek kapasitede enerji depolanmasıydı. Ama bahsettiğin örnekteki gibi kısa süreli kullanımlar için uygun bir alet bence de.
 
ama bu aleti bir türlü yapma fırsatım olmadı. Geçen bir işportacıda gördüm yapılmış çin malı var daha kolay :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst