Yenilik:Tasarım Projeleri

Katılım
13 Tem 2012
Mesajlar
319
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur artık bazı üniversitelerde eem öğrencileri son sınıfta yapacağı bitirme projelerinden önce bunun da bir ön hazırlığı niteliği taşıyan tasarım projeleri yapıyor ve bu tasarım projeleri 3. sınıf da veriliyor yani ilk 2 senenin eğitimiyle bir tasarım projesi gerçekleştiriyor genelde bu 2 sınıfın ders içeriği ise:devre analizi(1-2),elektronik(1-2),bazı programlama dersleri(c,matlab gibi),mantıksal devreler,Emt ve teknik resim(temel dersleri saymıyorum:mat,ing.,fizik gibi...)
Yani kısaca öğrenci arkadaşlardan artık bu derslerde elde ettikleri becerilerle bir tasarım projesi yapılsın istenmekte bu tür bir proje sizce ne olabilir.Aklınıza gelen tasarım projeleri nelerdir?
 
Arkadaşlar benim aklıma gelen lazerle mesafe ölçümüydü ancak bunun bir öğrenci için maliyeti çok fazla Gerçekten 35 kişinin de bir fikri yok muydu şimdi
 
Mesala futbol için offsayt kuralı için her futbolcuya bir bileklik gibi o tarz birsey toptada bir devre ve hakeme bir uyacıcı bir cihaz kulaklık veya tıtresimli bir cihaz ilginc olabilir hem hocan futbolla ılgisi varsa enteresan gelebilir basit gelebilir bir fikirdi sadece:)))
 
otomatik kontrol dersinde matlab ile modelleme yapmıştık. Ama hep matematiksel olmuştu, hiç motora şu kadar volt verip de şu derece döneceğini fiziksel olarak denemedim. İçimde ukte olarak kaldı:). Böyle bir ispat yapılabilir..
 
Merhaba
Ben seri iletişimi oldukça ciddiye alan bir amatörüm.PC'den yollayacağınız data ile karttaki röle aktif olacak,aktif olan bu röle geri bildirim vererek ben aktif oldum bilgisini PC'ye yollayacak.Ayrıca yine aynı kart üzerinde başka kartlardan dış gelecek datayı(röle aktif veya pasif olma durumunu)işleyen PIC bu bilgiyi PC'ye yollayacak,PC'de gelen bu datayı program gereği karttaki diğer röleyi aktif yapacak ve bu aktif olan röle de geri bildirim verecek.(senaryosu dış ortamdan gelecek datalara göre cevap veren PC düşünün özetle tam otomasyon diyelim)Ben bu çalışmayı bitirdim.Araya RF bağlayıp aradaki rs232 kabloyu kaldırmak için uğraş vermekteyim.Tabiidir ki bir noktadan sonra bilgi yetersizliği nedeni ile tıkanıyorum.RF kullanmadan ınternet ile yapmak mümkün(uzak masa üstü ile)RF oldukça can sıkıcı bir çalışma şekli.RF disiplinini çok iyi öğrenmek lazım.Böyle bir projeyi RF yapabilirim derseniz küçük bir versiyonunu paylaşabilirim.(PC'den iki röle kontrolu ve dış ortamdan gelecek iki datayı)okuma.Not:pIC olarak 18F4550 kullanmaktayım.PC tarafındaki yazılımı da VB.Net 2008 express edition ile yazmaktayım.
 
Arkadaşlar öncelikle teşekkürlerimi sunarım size.Fakat eem lerden bazılarıda elektrik seçtiği için aklında elektrikle ilgili bir tasarım projesi olan var mı acaba?
 
kardesım ben de bır proje arıyorum bulduğun projeler varsa bana da yardımcı olurmusun
tunceli üniversitesi
eem
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,165
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst