Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Enerji Kısıtlama

http://320volt.com/irf4905-ile-5-amper-akim-regulatoru/ misal bu sitede 5 amperlik var. bu şemadaki fet sayısı paralel düzenle arttırılabilir ve uygun değere çıkarılabilir. az bir kurcalama yeterli olacaktır. ama işte benim ne vaktim var ne deneme yapacak malzemem.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın yolgezer74,

ilginiz ve bilginiz için teşekkürler,
şimdilik iyi geceler.
 
est. yalnız benim pek işimin olmayacağı bir devre bu.
yapılamayacak birşey değil ama irf serisi fetler çok pahalı olur söyliyim. maliyet sizi kurtaracaksa bu işle ilgilenmiş birisine bu devreyi geliştirtebilirsiniz. aslında zor bir şey değil. bu transistöre uygun ama daha güçlü fetler bulunacak.
ancak dediğim gibi 200 amper fet. bunun yaratacağı ısı, soğutma ve maliyeti göz önünde bulundurun. ya da zaten akım korumalı spms ünitesi alın hazırından. mutlaka vardır.
dğer bir yöntem de ntc.
bildiğiniz üzere transistörler tepe akımlarına yaklaştıkça ısınır. bu ısı derecesini tespit edip uygun bir ptc koyarsanız, ptc üzerinden geçen akımla da sinyal üretecini beslerseniz ya da lm317 gibi bir regülatörü ayarlarsanız makine çok ısındığında sinyal kesilir makine çalışmaz. olamaz mı?
 
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim.ben akım sınırlayıcı yada watt sınırlayıcı bi ürün aramıyorum.örneğin günlük tüketim 2kwh'ya geldiğinde sistem otomatik olarak kesilecek.ve kendini otomatik yada manuel şekilde resetleyecek.müşteri sistem kapandığında evet bugünkü limit doldu sınırları aşmayalım diyecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst