yenilenebilir enerji kaynaklarında kullanılan inverterler

symbolica

Üye
Katılım
9 Mar 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
arkadaşlar proje konusu olarak yenilenebilir enerji kaynaklarında kullanılan inverterler diye bir konu aldım ama ne kadar araştırsamda güneş enerjisi yada rüzgar enerjisi kaynaklarında kullanılan inverterler diye böyle bir altbaşlık halinde açıklayan bir kaynak bulamadım. İnverterler kullanılır diyip geçiliyor. Elinde bu konuyla ilgili dökümanı olan yada beni yönlendirebilcek olan birisi olursa çok sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
konuyu araştırırken yanlış yoldan gitmişsin.Öncelikle sadece güç elektroniği kitaplarını veya internet kaynaklarını incelemeni tavsiye ederim Burada inverterlerin çeşitleri ve bunların türlerine göre performanslarını yüke veya girişlerindeki değişimlere ( akım gerilim ) nasıl tepki verdiğini gözlemleyip öğrenebilirsen zaten bu inverter lardan hangısının yenılenebılır enerjı kaynaklarında kullanılabıleceğini öğrenebilirsin. Ama dediğim gibi öncelıkle güç elektronıgı kıtap ve kaynaklarından bır arastırma yap
 
12v/220 volt İnvertör diye ara
Elektrik motor sürücüleri ara
forumda cok döküman şema var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst