Yeni Windows CE betası hazır

Hanibal

Üye
Katılım
15 Nis 2006
Mesajlar
166
Puanları
1
Yaş
35
Yeni Windows CE betası hazır
Microsoft, Windows Vista tarafında ertelemelerle gündeme gelirken, Windows CE işletim sisteminde ise sessiz ve derinden hazırlıklarını tamamladı.

Dikiş makinelerinden cep telefonlarına kadar birçok cihazda kullanılan Windows CE işletim sisteminin beta versiyonu, bugün yazılım geliştiricilere sunulacak. Yeni versiyonun Windows Mobile için temel oluşturacağı ifade ediliyor. Microsoft, Windows CE ve Windows Mobile’ın 2007’de piyasaya sunulacağını açıkladı.

Microsoft, artık onuncu yılını dolduran işletim sistemi Windows CE’i, küçük elektronik cihazlar sektöründe pazarlıyordu. CE’nin benzin istasyonu pompalarından televizyon dekoderlere geniş bir kullanım alanı olmuştu. Yazılım şirketi şimdiyse, CE için gelişmiş üst model cep telefonu pazarını gözüne kestirdi.

WINDOWS CE YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇER Mİ?
Microsoft, Windows CE işletim sisteminin üretici şirketlerin cihazlarına uygun olarak uyarlanabileceğinin altını çizerek, özellikle açık kaynak uygulamalarının yükselişte olduğu piyasada elini güçlendirmek istiyor. Sektör analistleri de, akıllı cep telefonu alanında Windows CE’nin potansiyeli olduğunu vurguluyor.

AKILLI TELEFONLAR VE MICROSOFT
Microsoft’un özellikle odaklandığı alan ise, e-postaların okunduğu, televizyon yayınlarının izlendiği akıllı telefonlar. Microsoft geçen aylarda Palm ile Treo telefonlarına Windows işletim sistemini destekleyen versiyonlarının üretilmesi için anlaşma yapmıştı. Microsoft’un akıllı cep telefonları pazarında en büyük rakibi, bu alanda geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Kanadalı RIM’in BlackBerry cihazı olacak.

Mobil cihazlar için geliştirdiği ürünlerin şirketin gelir kalemleri küçük bir paya sahip olması ve son çeyrekte zarar etmiş olması ise, Microsoft yönetimini düşündürüyor. Şirketin 10.9 milyar dolarlık gelir akışında sadece 89 milyon doları mobil cihazlar bölümüne ait.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst