Yeni tip kombi. WTT ARGE

Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Puanları
6
Bu kombi diye tabir edilen makinanın doğalgazın yerini tutacağı öngörülüyor. Elektrik motoru ve ucunda bulunan bir icat ile suyu ısıttığı idda ediliyor ve çok makul fiyatlarla yüksek verimlerin alınacağı idda ediliyor peki bunu nasıl yapıyor. ? Yetkili kişinin cevabı "Suyun kovalent bağ açısını değiştiriyoruz." peki ama nasıl oluyor ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şu an ya yaptigi urun calinmasin diye salliyor yada bilmedigimiz bir teknik.

Bu urunde icinde tahminim suyu sıkıştırıp hareket ettiriyor buda suyun isinmasina neden oluyor. Nihayetinde motor bir mekanik is uretiyor bu uretilen enerjinin buyuk bir kismi isiya donusur.

Bu durum bilinen bir kanundur.

Hatta hareket eden su donmaz biliyorsunuz. Surtunme ile enerji isi enerjisine donusur.

Bir anekdot hizmet verdigim bir müşteride 30 kW gucunde sirkulasyon pompalari vardi. Sistemdeki islem icin bu pompalarin calisiyor olmasi gerekiyordu. Suyun komple sistemden donmemesi icin pompa cikisindaki 3 yollu vanayi kisa donguye ayarlayip gittim. Islem devam ediyor iken kontrole geldiğimde donen suyun 55°C oldugunu gordum. Hemen 3 yollu vanalari uzun dongule alip sisteme suyu verdim.

Evet su kovalent bagla baglidir. Ama bu baglari kopartmak ya elektroliz yada cok yuksek sicaklik gerektirir. Bi kere hadi suyu hidrojen ve oksijenlerine ayirdin o sistemde nasil birlestireceksin hidrojen tehlikeli bir element.
 
Rezistans ile suyu ısıtma verimine erişebilmesi için motorun da suyun içinde calismasi lazım. Ancak o zaman rezistansin isitma gucune erişebilir. Aksi taktirde motor ısısı kayıp hanesine yazılır.
 
bir yerde okumuştum, rezistans ısısı %100 kabul edilse de %100 enerjiyi ısıya çeviremiyormuş. Peki bu sürtünme mekanik sistemlerle ısıya dönüştürülebilir mi ? Ben mıknatıslarla bir kaç işlem yapmıştım ama mıknatıslar 85 derece üzerinde uzun süre kaldığı vakit özelliklerini kaybediyorlar. Aklıma bu sürtünme olayı takıldı. Sürtünme ile kovalent bağ açısı olayı gerçek yani. Ama nasıl bir açıyı kaç devirde nasıl bir ortamda yakalayacağız ? Ekstra bunu manyetik alan içinde yaparak bu işlem nasıl olur ? Aklımda bir de indüksiyon bobini var. Demir boruyu indiksiyon içinden geçirip boru içinden de su geçirmeyi düşündüm ama dökümcü abiler sağolsu o boru delinir dediler hiç o uğraşa girmedim. " Neden bu işlerle uğraşıyorsun diyenlere internette instagramda dolaşana kadar bunları kurcalamayı tercih ediyorum."
Rezistans ile suyu ısıtma verimine erişebilmesi için motorun da suyun içinde calismasi lazım. Ancak o zaman rezistansin isitma gucune erişebilir. Aksi taktirde motor ısısı kayıp hanesine yazılır.
Motor normal değerlerinde çalıştığı vakit motor da herhangi bir ısınma oluşmuyor. Önüne takılan suyu çarptıran malzemede ısınma oluşuyor ki su da onun içinden geçiyor.
 

Ekli dosyalar

  • maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    157.7 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst