Yeni Scada Programları...

Katılım
17 Kas 2006
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bu günlerde kullandığım iki yeni gözetim programı var. "Winlog" ve "TEOS" teos türk malı evet evet yanlış okumadınız mikrosay yazılım diye bir firma yapmış. Çok yalın bir programlama arayüzü sağlıyor ama işlevleri çok güçlü iletişim olarak yaklaşık 50 marka ile uyumlu driveri var profibus,siemens ppı,siemens mpı,
modbu ascıı,modbus rtu alen bradly,sauter,nemo,adam,ados aklımda kalanlar.Delphi ortamına benzer script editörü var 40 kadar kendine özgü komuru var bir göz atın bence...
beton ve çimento gibi uygulamalarda çok başarılı reçeteler kolayca yaratılabiliniyor.
http://www.mikrosay.com.tr/dokumanlar.html


İkincisi ise "Winlog Scada" italyan "sielco" fimasının bir ürünü olan program ile bir çok plc,dcs,ddc ye bağlanabiliniyor kendi driverleri programın içinde geliyor ayrıca remote I/O sistemlerinide destekliyor
C++ benzeri bir geliştirme ortamı var. İlk başta biraz gıcık gelebilir ama alışınca bayağı iyi...
Ben bunla ddc lere bağlanıp binalarda kullanıyorum...
http://www.winlog.net/tr/download/winlog_lite.html
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
yanlız ikisede demo ve kullanılamıyor bunuda belirtelim.winlog lite icin crack bulunabilir fakat teos icin crack bulunması çok zor gibi.. birileri bu işe el atarsa çok güzel olacak..
 
arkadaşım teos demo evet ama winlog tanıtım için 48 tane external tag kullanımına serbest
sitedeye iyi bakarsan görürsün ayrıca portu harekete geçirebiliyor ama 15 dk çalıştıktan sonra restart oluyor.zaten ben bunları bir bakın beğenirseniz kullanırsanız diye belirtmiştim...Fiyat olarak bilinen scadalardan hafife alınmayacak kadar ucuzlar...Bende teosun tam sürümü var ama dongle lazım. bendeki dongle 512 I/O'luk 1250 euroya temin etmiştim.
winlog ise mail ile kayıtlanıyor ama sadece kayıtlanan anakartta(bıos serial numarası) çalışıyor
ben 6 tane kurdum 1'inin pc'si göçmştü mail ile bildirdim yeni numara gönderdilir olay çözülmüştü
işte böyle arkadaşlar kullanıp kullanmamak size kalmış ama ben çok memnunum...

Winlog Lite, ücretsiz SCADA HMI sistemi
Winlog Lite "Giriş Seviyesi" SCADA/HMI programı Winlog Sielco Sistemi tarafından müşterilerine program ; geliştirme kolaylığını göstermek ve eğitim amacı ile önerilmektedir. Winlog Lite Aynı zamanda küçük ölçekli HMI uygulamaları için güçlü ve yetenekli bir yazılımdır.

Winlog Lite Winlog standart yazılım ile aynı yeteneklere sahiptir, fakat 48 tag ile sınırlıdır..

Winlog Lite Demo modda (lisans almadan) Full modda; çalıştırıla bilir. Demo modda, 15 dk run olur (Süre sonunda tekrar run edilir ); Full Modda süre sınırı olmadan 48 tag için çalışır.

Winlog Lite Full modda, çalıştıra bilmek için lisans alınmalıdır ve "Winlog Lite" register edilmelidir; "Winlog Lite" lisansı register edilen PC haricinde çalışmaz ve başka bir PC ye transfer eilemez.

Winlog Lite lisansı yanlızca e-mail yolu ile sipariş edilebilir ([email protected]).

Standart winlog lisansı PC hardware inden bagımsızdır daha çok bilgi almak için Winlog lisans sayfasını ziyaret edin .

alıntıdır
 
yav bu dangle dediğniz bilgisayarın arkasına takılan bir çeçit girişin ismimi ve mikrosaydan indirdiğimiz demo proğram bunlar olmadan çalışmaz mı?
 
evet arkadaşım ben mikrosayla konuştum korsanlığa karşı ancak bu sistemle kesin çözüm bulmuşlar ama fiyat bakımından diğer ünlü scada yazılımlarından çok daha makul.Hem Prtokol desteği çok zengin yani hemen hemen her türlü cihala bağlantı kurabiliniyor. ;)
 
winlog ile çalışmayı açıklayacak basit bir örnek olan dökümanlarınız varmı acaba?
 
Mikrosay TEOS scada üzerinde uzun zamandır çalışıyor. Yaklaşık 10 sene önce biz daha üniversitede iken ;D gelip bize tanıtımını yapmışlardı. O sıralarda bile gayet işlevsel idi.
 
ozurul arkadaşım winlog u indirip pc ye kurduktan sonra help kısmına bakarsan ayrıntılı bi şekilde bütün
builderleri nasıl kullanılacağı anlatılıyor.yanlız code builder'i kullanmak biraz karışık gibi gelebilir ilk etapta
bir bakın yardımlarına en azından tag ve form işlemleri kolay tabi driverleride.Aklına takılan bişi olursa
ben buradayım sana bir kaç C++ script'i gösterebilirim ama önce programın ana hatlarını bilmen gerekli...


http://www.winlog.net/tr/download/winlog_lite.html

adresten 48 tag,15dakika demosunu indirebilir elinde uygun bir plc vs..varsa com portundan iletişim kurdurabilirsin.

İyi Çlışmalar :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaslar ben teosun demosunu kurdum ancak çalıştıramadım ???
 
bence teos scadanın avantajı; kullanıcıya cok buyuk esneklık saglaması.. her seyde serbesetsin ve fiyatı da unlu scada programlarınına gore cok uygun. ama teosun asıl avantajı surda baslıyor:
herhangi bir sorun oldugunda mesela x marka bir cihazla teosu haberleştiremediğiniz de, mikrosayı arıyorsunuz haberleşemediğiniz cihazı soyluyorsunuz ve teosu yazana adam oturup o cıhazla haberleşmenizi sağlayacak .dll dosyasını veya baska herhangi bir seyi yazabılıyor. ve siz sorununuzu kokten halletmiş oluyorsunuz. bu yuzden teosun haberleşemeyeceği cihaz yok denilebilir bence..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst