Yeni Scada Programları...

Scadaya Yeni Baslayacak Veya Baslayanlar Icin Guzel Program Ben S7 200 Ile Numeric-logic Denemeler Yaptim Ama Export Edemedim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
slm arkadaslar ben bu programı nasıl indirecem bilgilendirirseniz sevinirim..
 
Daha önce teosu inceleme fırsatı buldum fakat teos ile hiçbir proje geliştirmedim. Bu Yazılımların yanında ben sizinle bir Scada yazılımı paylaşmak istedim çok gelişmiş birşey değil Visual studio Net ortamını andıran bir geliştirme ortamı var Ücretsiz 4.5 Mb gibi çok küçük bir boyutu var incelemenizi tavsiye ederim.

http://sourceforge.net/projects/free-scada/
 
bence teos scadanın avantajı; kullanıcıya cok buyuk esneklık saglaması.. her seyde serbesetsin ve fiyatı da unlu scada programlarınına gore cok uygun. ama teosun asıl avantajı surda baslıyor:
herhangi bir sorun oldugunda mesela x marka bir cihazla teosu haberleştiremediğiniz de, mikrosayı arıyorsunuz haberleşemediğiniz cihazı soyluyorsunuz ve teosu yazana adam oturup o cıhazla haberleşmenizi sağlayacak .dll dosyasını veya baska herhangi bir seyi yazabılıyor. ve siz sorununuzu kokten halletmiş oluyorsunuz. bu yuzden teosun haberleşemeyeceği cihaz yok denilebilir bence..
TÜRK KAFASI ABİ NE BEKLİYORSUN Bİ YOLUNU BULUR
 
Çok daha işlevsel SCADA programları yeşeriyor ama sektörler bu konuda çok tutucu diyebilirim. Varsa yoksa eski ama oturmuş firmaların SCADA yazılımları. Eminim bir çoğu SCADA programları konusunda bu kadar çeşidin çeyreğinden haberdar değildir.
 
Arkadaşlar, şimdiye kadar SCADA sisteminde kullandığım en iyi yazılım WİNCC / Reliance SCADA/

P-Tech introduces P-EASY radio modem

(Reklam yapmıyorum)... Çok rahat kullanılabilir programlar bunlar. 15 yıllık tecrübemde birçok otomasyon projelerinde yer aldım fakat hayat şimdi çok daha kolay.
Ekipmanlar gittikçe iyi bir yol alıyorlar ve buda hiç uğraştırmadan hayatımızı kolaylaştırıyor....

Selamlar
 
Merhaba arkadaşlar bence gerçekten en iyi pc yi kasmadan ve istediğimiz data base eçebildiğimiz program olan istersek sql server veya expres oracle mirosoft accses gibi programları seçebilme telefondan mesaj tme wince veya touc panel ile haberleşebilme gibi ve nerden baksak yaklaşık 15 adet plc ve rtu driverleri olan ve bu zaman kadar wincc ve flexiple vijeo citec kullandım en iyisi Movicon 11.2 scada var gerçek harika ve animasyonları çok basit ayrıca siemensde kullanılan stl dilini kullanarak kendi içindeki değişkenleri siemensin stl kodlrıyla değişkenleri istediğimiz gibi programlayabiliyoruz ve bunun için yorumlarını bekliyorum sitesi progea diye google ye yazın veya abc enser firmasının teknik destek ise gercekten mükemmel.
 
sürücü desteği iyi ama her zaman her şeyi kendin yaz derim.protokol + scada + kayıt + raporlama ne varsa hakimiyetin tamamı elinde olur.tabii programlama bilgin varsa...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,546
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst