Yeni projeci yardım ve önerilerinizi bekliyor

piroturk

Üye
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar,

Proje cizmeye yeni başlayan biri için öncelikle ne yapmasını tavsiye edersiniz? Ne şekilde çalışmalı, hangi metoda göre hareket etmeli . En basitten zora doğru bir yol haritası çizerseniz çok mutlu olurum.
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Saygılar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Öncelikle hayırlı olsun. Zor ama keyifli bir işe adım atmışsın. Ne tür projeler çizeceğini bilmiyorum ama her durumda iğneyle kuyu kazacağından emin olabilirsin. Ben iyi bir projeciyi değilde iyi bir projeyi kısaca tarif edeyim, nasılsa projenin sahibi de projeci. Proje imalat ve sürekliliğin sağlanabilmesi için bir araçtır. Pek çok kişi(patron, ticari kanallar, resmi daireler, mahkemeler, şantiye veya üretim şefleri, imalatı yapanlar vs...) için rehberdir. Çok geniş aralıkta bir hedef kitlesi vardır ve bir bakışta herkesin anlayabilmesi zorunludur. Öte taraftan teknik ve ticari anlamda mutlaka doğru olmalıdır. İmalatın kendisi olmadığından az yormalıdır. Uluslararası standartları bilen herhangi biri de, dilinizi bilmese de çözebilmelidir. Herkes ona baktığında yapılacak imalata eliyle dokunmuş gibi olmalıdır.
Nankördür, o olmadan da bir sürü insan iş yapabilir. Sevmek gerekir, sevmeden bir dakika bile katlanılamaz.
 
:) anlıyorum.
Peki sizce projeciliği ayrı bir meslek gibi mi algılamak gerekir. Mesela demişsiniz "Ne tür projeler çizeceğini bilmiyorum.." diye, tüm branşlarda (aydınlatma,zayıf akım,tava, OG,trafo gibi) iyi bir projeci olmak ortalama ne kadar bir zaman alır? Bunları soruyorum çünkü kendime gerçekleştiremeyecegim hedefler koymak istemiyorum.
Ayrıca projeci bir kişi aynı zamanda uygulamada da başarılı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederimç

Saygılar
 
Projeci teknik adam öncelikle malzeme tanımalı...Malzemeyi tanımadan proje çizen nice mühendis,tekniker gördün ki sadece Ruhsat projesi çizebiliyorlar... Gerçek uygulama projelerinde çuvallamaktalar...
Öncelikle "Malzeme Kültürü" olmalı... Yoksa nerede ne kullanacağını bilemezsin...
Armatür,anahtar,kasa,şalt enstrümasyonu vb.. malzeme üreten firmaların ürünlerini en azından incelemelisin...
Neyi nerede kullanmalıyım? Neyi nereye monte etmeliyim? sorusunu sormanız lazım proje çizerken...

Yani bir armatürü,motoru,klima dış ünitesi veya her neyse onu.... Çizim programında bir yere tespit ederken... Onu sanki ellerinle oraya monte ediyormuş gibi düşünmen gerekir ki en az hata ve gerçek uygulama ile parelel olabilsin...
Selametle...
 
Değerli öneriniz için çok teşekkür ederim.
şüphesiz dikkate alacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst