Yeni mezunların SGK prosedürü ?

suleyman89

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
280
Puanları
1
Merhabalar,
Haziran ayında üniversiteden mezun oldum.Öğrenciliğim sırasında SGK'ya öğrenci belgesi vererek prim yatırma olayı erteleniyordu ve genel sağlık sigortasından yararlanabiliyordum şimdi ise mezun durumundayım ve de mezuniyet sonrası Gelir testi ve daha baska prosedürler varmış sanırım yerine getirilmesi gereken. Bu işlemleri yakında zamanda gerçekleştiren ve ne yapılması gerektiğini açıklayacak arkadaşlar var mı aramızda ? Bu konunun birçok arkadaşımızı ilgilendireceğini düşünüyorum.
 
benim bildiğim 3 ay müsade varmış o arada gerekli işlemi yapmazsan 212 gibi bir rakam geliyormuş aylık benim arkadaşa okuduğu halde çıkmıs yazın nasıl oldu bilmiyorum 400 lira itiraz etmiş 100 tlye düşürdüler ama belki okuduğu içindir sende yol yakınken araştır bence kaymakamlığa falan gidiliyormuş bu gelir testi için sanırım.
 
Şu 1-2 gün araştırmasını yapıp önümüzdeki hafta halletmeyi düşünüyorum önüme toplu borç çıkarmalarından korkuyorum çünkü.
 
Bu çağdışı uygulama eskiden fakfun(fakir fukara) fonu denen şimdi sosyal yardımlaşma vakfı dedikleri yerde yapılıyor..
kaymakamlıklara müracaat ediliyor
Neden SGK ya doğrudan gidilmediği ayrı bir garabet..Sizler öğrenci veya yeni mezun yada hiç farketmez bütün vatandaşlar olarak birleşip bu olayı protesto edin, edelim..
her türlü aracı ,posta ,faks vs kullanarak hükümete bu uygulamadan biran önce vazgeçmesini,düzeltmesini , hesabını en yakın seçimde soracağınızı belirtin..çalışmayan insanından her ay 150- 200 TL almak nasıl bir iş acaba...millet ne yapsın, beraber yaşadığı çocuğunu,kardeşini ana babasını para ödememek için sokağa mı atsın!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst