Yeni Mezun Mağduriyeti

Ülkede gerçekten sıkıntı iş bulmak. Kolay gelsin...
 
Şimdi sana bir soru ; İşveren sana dese ki üniversitede yaptığın çalışmaları bana anlatıp gösterebilir misin(resim+video). Tecrübesiz olduğundan bunları soracaktır. Var mıdır böyle anlatıp gösterebileceğin birşeyler.

6 tane projem var , hepsi cv de ekli gorsellerde var.Bitirme projeside var hepsi ingilizce yazilmis ortalama 30 sayfalik projeler.Ama bunlara bakan yok,dayın varmi ona bakiyorlar
 
siz yinede umudunuzu kaybetmeyin kapı kapı dolaşın bulduğunuz ilk işe atlayın heryerde farklı tecrübe kazanılıyor,illaki bulunur gidin piyasadaki çalısanlara yüz yüze görüşün illaki alan olur hayırlısı olur Alperen kardes
 
Selam..
Öncelikle herkese selamlar ve iyi forumlar,

Mezun olduktan sonra(Elektrik - Elektronik Müh.) askerlik görevimi tamamladım 5 aydır iş arıyorum ama herhangi bir geri dönüş yok.
Maaş talep etmeden ,İstanbul asya kıtasında yanında çalışabileceğim,iş öğrenebileceğim (hangi alanda olursa olsun) bir yer varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kariyer yada yenibiriş te, anadolu yakasında bir çok iş ilanı var. Oradaki ilanlardan firma isimleri ile iletişim bilgilerini al. Hem internet üzerinden başvur hem de fiziki yerlerine ziyaret yap. Yüz yüze görüşme hep daha avantajlıdır.
Elektrik kurumları yakınlarında genelde mühendislik büroları olur. Onlarla görüşüp bilgi alırsın. Belki bi kapı açılır.
İnternet üzerinden araştırma yap (hangi alan istersen; taahhüt, otomasyon vs olarak). Sana yakın bölgedekilerin iletişim bilgilerini alıp görüşme yaparsın.
Genelde küçük iş yerlerinde daha çok öğrenirsin (Hem teorik hem de pratik). Büyük iş yerlerinde ise genelde teorik de kalırsın.

Son zamanlarda işverenler ingilizce bilmeyi zorunlu olarak görüyor. Onlara kalırsa; deve gibi bilgiye sahip, kulağı kadar maaşa talim etmek zorundasın.

NOT: En çok zorlandığın ve tıkandığın zamanda, önüne büyük kapılar açılırmış. Allah gönlünüze göre versin.

Bu arada dünya mühendisler gününüz kutlu olsun.
 
aynen gezenstere katılıyorum küçük bir yere girip herşeyi en basitinden öğrenmekde fayda var 2x2 nin sonucunu bilmeyen 20x20 yi de çarpamaz bunun gibi, siz elektrik alanına yönelmek istiyorsanız küçük bir kat iki katlı binaların elektrik projeleri çizimi ,uygulaması,malzemeleri keşifi,kurumlara onaylatılması gibi işleri yapan biryerlere başvurun ve adan zye öğrenin bunlarla başlayıp bir site,otel gibi projelere baktığınızda gözünüz korkmaz çoğu şeyin aynı sadece rakamların büyüdüğünü görürsünüz bunları öğrenmek size ömür boyu yararlı olur,ben kendimde mezun olduktan bir hafta sonra bir mühendis yanında çalıstıma asgariye ama tabi o bile ona battı şimdi başka yerdeyim böyle işlerle ugrasmaktayız gene ücretim az ama tecrübedir diyorum onumdeki askerliğe kadar,ondan sonrası Allah kerim belkı yedek subay gideriz, demem su ki bir gün olurda düşman elinde esir düşseniz ben elektrikçiyim işinize yararım beni öldürmeyin diyebilecek kadar öğrenin :)
 
Son düzenleme:
Arkadaş mühendisim yabancı dilim var diyor.Okulda yaptığı işi niye sorsun ki işveren.

Burada birkaç tür işveren var. Bir kısmı işi az da olsa bilen firmada çalışıp üstüne katan adam arar. Bir kısmı hiç bilmeyen ama öğrenebilecek adam arar. Okulda yaptığı projeler bunun için referans olacaktır. Çünkü bazı işleri öğrenmesi çok kısa sürmez. Her firma Jr. Mühendis almıyor.

Ama ben yine bu kadar proje yapan birinin iş bulamamasına şaşırıyorum. Çünkü ilanlar da o kadar çok adam arayan var ki. İlla biri arayacaktır. Firmalara sorunca da adam yok diyorlar ...
 
Yeni mezunlara tecrübesiz gözüyle bakıldığı için genelde işler bu şekilde işliyor. Orta seviye bir şirkete kapak atabilirseniz 1-2 sene dayanabilirseniz sizin için güzel bir tecrübe olacaktır.
 
Peki daha sonra ne yapmak lazım, muhendise maaşlı çalışmak düşük dolayısıyla biraz mantıksız oluyor devlette değilsen
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst