yeni mekatronik mezunuyum plc öğrenmek istiyorum

talhaeslik

Üye
Katılım
24 Ağu 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaşlar mekatronik yeni mezunuyum kumanda bilgim yok. bu konu üzerinde biraz çalıştıkdan sonra plc S7 1200 ögrenmek istiyorum. genel yorumlara baktıgımda ortak kanı başlangıç için S7 1200 tavsiye ediyorlar.Eğer elinizde kumanda ve plc S7 1200 notları warsa paylaşırsanız sevinirim. Eğer eksik bilgim varsa ögrenmem gerek şeyler yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum.Ayrıca yaşadıgım şehirde plc kursu yoktur. o yüzden başlangıç olarak pc den çalışarak başlıcam daha sonra plc S7 1200 alacagım . ögrenme stratejim bu konu ile ilgili yorum ve dökümanlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ben de senin gibi düşündüm ve açıkcası Mitsubishi PLC aldım neden Siemens Değilde Mitsubishi;

Öncelikle Fiyat;
-Mitsubishi PLC FX-0 MR14ES aldım 150TL kablo dahil

Sonra Program;
-GX-Developer Wincc vs gibi diğer programlara göre daha kullanışlı kendi üzerinde daha yüklemeden simülasyon ünitesi var.

Ardından Yardım;
-Türkiye Distrübitörü olan GTS firmasına bunnu hakkında yardım istedim.Adamlar beni 2 günlük sertifikalı kursuna çağırdılar hemde ücretsiz.

Dersin ki bende aynı şekilde olur muyum? Şansın yaver gider ve merakın ölmezse emin ol çok rahat öğrenirsin Mitsubishi için demiyorum hepsi için diyorum.
 
Ayrıca Mitsubishi olsun farketmez kaynak gönder dersen elimde var atabilirim. Ama illa Siemens dersen sana kitap tavsiyesi edebilirim herşeyi en baştan öğreten.
PLC TEMELLERİ-Kitap yurdu
 
çok teşekkür ederim bilgilerin için 2 günlük eğitimde anlatılanlar yeterli mi ve bu kursun yeri nerde istanbulda mı ? eger elinde s7-1200 dökümanları warsa paylaşırsan sevinirim.
 
Elimde S7 300 dökümanları olması lazım yarın HDD em elime geçer geçmez paylaşıma açarım zaten s7 300 ile eğitime başlayıp gerisini kendin getirirsin.2günlük kursun şu şekilde yararı var daha önce eğer PLC çalışmıssan ve mantığını biliyor az çok elektrikten de çalkıyorsan her türlü yaparsın bir gündede temelini öğrenirsin gerisi zaten sana kalmış.
 
Arkadaşım arşivledim linki ekledim umarım işine yarar.

İçindekiler
plc programlama teknikleri.pdf
S7300_Temel__Seviye_son.pdf
temel plc sistemleri.pdf
Siemens S7-300 Ders Notu.pdf
 

Ekli dosyalar

  • Siemens S7-300 Ders Notu ve Dökümanlar.rar
    4.9 MB · Görüntüleme: 27

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst