Yeni kombinin ilk su basmada su akıtması

abbigss

Üye
Katılım
14 Haz 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Selamlar

Dün eski kombimi Demirdöküm Nitron hkf 230 ile değiştirdim. Dün gelip montaj yaptılar. Montaj bittikten sonra içine ilk su bastıklarında kombinin altından su gelmeye başladı. Tesisatı bir kez daha kontrol ettik, kesinlikle tesisat sorunu olmadığını gördüm, kombinin altından geliyor su.

Kombi arızalı diye geri göndermek istedim ancak satın aldığım yerdeki satış temsilcisi ve montajı yapan usta, "fabrikada test sırasında pompanın ya da su alma vanasının civataları tam sıkılmamış olabiliyor, yetkili servis gelince halledecektir" gibi bana saçma gelen bir gerekçe belirtti. Binbir yeminler ettiler, içime hiç sinmeyerek ikna olmak zorunda kaldım.

Yarın kombiyi ilk kez çalıştırmak için gelecekler, telefonda servise not olarak bu olayı söyledim.

Benim merak ettiğim, bu durum normal mi? Ve su akıntısının sebebi ne olabilir? Kombi arızalıysa garanti kapsamında değiştirirler mi?

Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.
 
Montajı yetkili servis yapmıyor mu?
 
montajı igdaş belgeli tesisatçının yapması gerekiyor. yetkili servis, montajdan sonra gelip ilk çalıştırmasını yapıyor. prosedür böyleymiş, yetkili servis montaja karışmıyor.
 
bence sen o kombiyi hemen değiştir.servis kombiyi alalım bakalım falan derse kabul etme.tamir olan cihazdan hayır gelmez. üretim hatası olabilir.slm.
 
arkadaşım bende demirdöküm ani suısıtıcısı almıştım taktığımız ilk gün içinden su damlatıyordu.malesef değiştirmediler servis geldi(önce binada toprak hattı yok diye bakmak istemediler kendi üretim hatalarının toprak hattı ile alakasıda yok ya) ve diyafram üzerindeki devre anahtarındaki çok küçük bir contayı 2 saat uğraşarak değiştiler ve bayağı bi hırpaladılar ısıtıcıyı imkanın varsa değiş derim kombini şakaya gelmez
 
bugün servis geldi, "fabrika çıkışında bazen pompanın kelepçesini tam sıkılmamış olabiliyor" dedi, kombinin panelini açıp sıktı ve su akıntısı kesildi. onarım gerektiren birşey olsaydı kabul etmeyecektim ama önemli bir sorun değilmiş allahtan.

cevap veren arkadaşlara teşekür ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,583
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst