Yeni Hizmetkar Robotunuz: Handle

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
K0IQd.jpg


Google’un 2013’te satın aldığı Boston Dynamics geliştirdiği insansı ve hayvansı robotlarla biliniyor. Firmanın çok gelişmiş robotları dinamik hareketleriyle adeta Terminatör çağının yaklaştığını haber veriyor. Bu durum Google yöneticilerinin de dikkatini çekmiş olacak ki, hem oluşan olumsuz izlenim hem de firmanın hedeflerinin Google’ın gelecek planlarıyla tam örtüşmememesi nedeniyle firmayı elden çıkarmayı düşündüklerini açıklamışlardı. Buna rağmen firma çalışmalarına devam ediyor.

Tanıtılan son robot Handle yetenekleriyle çıtayı biraz daha yukarı taşıyor. Boyu 2 metre olan bu robot tekelekli ayaklarıyla yeteneli bir patenciyi andırıyor. Hayli hızlı hareket edebilen Handle 1.2 metrelik engellerin üzerinden zıplayabiliyor, tek ayağı havada gidebiliyor, merdiven inebiliyor ve karda ilerleyebiliyor.

Saatte 15 km. hıza ulaşabilen robot tek şarj ile 24 km. yol yapabiliyor. Handle henüz ticari kullanım için hazır olmasa da filmlerde gördüğümüz hızlı karar verebile, dinamik robotların çok yakında hayatımıza gireceğini gösteriyor. handle’7n tanıtım videosunu aiaşğıdaki internet sitesinden izleyebilirsiniz.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Nisan 2017, Yıl 50, Sayı 593, Sayfa 99, Tekno-Yaşam, Yeni Hizmetkar Robotunuz: Handle
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst