Yeni eğitim sistemiz... Haberi okuyun ve ülkemizin nereye gittiğini siz söyleyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben haksızım arkadaşlar özür diliyorum herkesten; her insan 5 yaşından itibaren kesinlikle din eğitimi almaya başlamalıdır. Konuyu ben açtım ama konu benim için kapanmıştır .....

Herkese iyi çalışmaşar....
 
Aslında evet belki çok daha erken bile başlanabilir. Ancak bu şekilde değil. Gerçek İslam bugün etrafta gördüğün gibi, yok Arapça ezberle, yok 5 vakit eğil kalk değil. Gerçek İslam özveridir, gerçek din ilim yolunda ilerlemeyi engellemez, tam tersi teşvik eder. Kuran'da kaç kere "Hiç düşünmez misiniz?" "Akıl etmez misiniz?" diyor? "Artık iyice düşünmeyeck misiniz?" diye soruyor. Kaç kere "Ey akıl sahipleri!" diye hitap ediyor.

Kuran'ın hitap ettiği kim? Kendisini okuyanlar? Yani dindarlar, bak Kuran bunların arasında, yana yana akıl sahibi arıyor. "Ey iman edenler, iman ediniz, Allah'a ve O'nun Resûl'üne ve Resûl'üne indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği Kitab'a." Neden Kuran iman edenler arasında iman eden arıyor? Neden iman edenleri tekrar imana çağrıyor?

Farklı bir şey var, bize öğretilenlerden, din tahmin edebileceğimizden çok daha güzel, bugüne kadar hep korkutulduk cehennemle, teşvik edildik cennetle... Oysa dinin özü belki Aşk. Ve sen tüm sevgililerin en güzeline aşıksan neden sana açmasın ki ilmini, neden esirgesin? Aşığın gözleri sevdiğinden başka ne görür?
 
Bilim ve din kardeştir,birini terazinin kefesinden çıkarırsanız terazinin dengesi bozulur,boşluğa,karanlığa,amaçsızlığa dönüşür.Ben de İmam Hatip mezunu bir vatandaş değilim.Bilimi öğrendikçe dine daha fazla yaklaştım,neden?Bilim Kutsal kitabımız Kur'an da da açıklandığı üzere(Örneğin gezegenlerin bir uzay gemisi gibi evrende bir mucize eseri döndüğünü,çekim gücü ve merkezkaç kuvvetlerin muazzam dengesiyle,Ay'ın Dünyaya yapışmadığını,güneşten de,yine bu fizik kanunları uyarınca,ancak belli bir uzaklıkta yörüngede durduğunu,vb.) evrenin varoluş felsefesini doğru olarak,rasyonel temellere,ispatlara dayanarak insanoğluna sunmaktadır.Bunun ne kadar erken öğrenilmesi,bireylerin dengeli,kararlı,memleketine vefakar,vatansever,milliyetçi yetişmesinde o kadar büyük rolü olacaktır kanaatindeyim.Ben Kur'an 'ın mealini üniversitede öğrenciyken merak üzerine okumaya başladım ve Mak.Müh.liği ilmiyle,fizikle,kimyayla,biyoloji,insan psikolojisi,evrenin kuralları ile olan yakın ilişkisini de çok açık olarak gördüm.Kitabını,dinini seven,idrak eden bir kişi,hatta iddialı olarak daha da ileri giderek,tüm dinler için söylüyorum,insanlara zarar vermekten,yıkıcı olmaktan,bir işe yaramamaktan uzaklaşır,birşeyler icat etmeye,insanlığa faydalı olmaya,yapıcı olmaya daha fazla yaklaşır kanaatimce de.

Akıllı(Zihin sıçraması gerçekleşmiş) bir insan kimya dersini görürken,maddenin yapı taşları olan atomların,ilk basit element olan hidrojenin de,Bing-Bang teorisi ile Einstein'ın E=m*c2 formülündeki "m" kütlesinin yoktan nasıl var olabildiğini kendisi düşünerek çıkarabilir.Nitekim,sonuçta öyle olmuş,Yüce Allah'ın kudretiyle formül tersten işlemiş ve enerji ışık hızının karesine bölünerek(Yalnızca Yüce Yaratıcı Allah'ın kudretiyle tabiki) madde yoktan varolmuştır.Gezegenler ilk oluşlarında ateşten bir gaz topuydu diyoruz ya,işte orada vuku eden hadise budur aslında.Yani bu ateşten top(Enerjinin daha yoğunlaşmamış yalın olan hali)önce hidrojen,helyum gibi basit gaza,dajha da yoğunlaşarak, sodyum,mağnezyum,kalsiyum,silisyum,germenyum,kurşun,demir,çinko,altın gibi elementlere,çekirdeği daha karmaşık metallere dönüştü.Yani şunu açıkça söylemek istiyorum ki,dünyanın,gezegenlerin nasıl oluştuğunu anlamak isteyen insan ya Kur'an okumalı ya da kimya dersine aşık olarak hazmetmeli ki tüm gerçekleri çıplaklığıyla da görebilsin,kafasına varoluşla ilgili yanlış ifadeler,batılıların Darwin teorisi(İnsanın maymundan evrimleşerek geldiği gibi yanlış zihniyet) gibi safsatalar kafalarda,genç beyinlerde yer alarak,müslümanlık dininden yani gerçeklerden uzaklaşıp,batıla,yanlışlara batmasın.

Sonuç olarak insanın,insan olarak kendini tanıması,evrenin kurallarını,varoluş prebsiplerini en doğru ve batıldan uzak olarak öğrenebilmesi din ile başlar,bilim ile de başlasa da(Bende olduğu gibi)yine dine döner,ikisi her zaman paralel olarak gider.Birini diğerinden ayırmak,dengesizliklere,krizlere,streslerin artmasına neden olacaktır.

Şöyle bir düşünecek olursak eğer,Fatih Sultan Mehmet Han,20 yaşında genç,dinen sağlıklı,inançlı olmasaydı,İstanbul'un fethini,bir inanılmazı başararak elde edemez,din ve kendi bilimini birleştirmeseydi,çağları değişterecek olan bu "Fetih" zaferini asla gerçekleştiremezdi.Ondaki yüksek inanç ve bilim yeteneği,liderlik vasıflarıyla da bütünlenince bir mucize sayılacak başarıyı gerçekleştirebilmiştir.Bundan da hiç kimsenin ayrıca bir tereddütü olacağını tahmin etmiyorum.Saygılarımla.
 
Kesinlikle din eğitimi çok önemlidir !!!
Ama benim sorduğum sorulara bile cevap veremeyen sözde din öğretmenleri ile değil !!!

Kaldı ki farklı mezheplere yönelik bir eğitim yok !
Neden ? Aleviler vergi vermiyor mu ? Yoksa bu ülkede yaşamıyor mu ? (Ben Hanefi mezhebine göre dinimi yaşamaya çalışıyorum)

Hak bu değil... İslam adaleti bu değil... Bu dayatma !

Üstelik Müslüman olup olmadıkları bile belli olmayan (hatta ağababaları, risaleleri okuyanın başka birşey okumasına gerek yoktur diyerek, Kur'an-ı Kerim'e eşdeğer tutmuştur kendi deli saçmalıklarını) şahısların "EĞİTİM" dedikleri şeyi yapacak yetileri yok...

Bu ülkeyi dar-ül harp sayıp, devlet malını çalmayı hak görenlerin, bana ve evlatlarıma öğretebilecekleri hiçbir şey yok !!!

Dini eğitimmiş... Pehhhhhhhhhhhhh...
Keşke olsa...
 
EĞİTİM SİSTEMİMİZ konusunda uzman kişiler yetiştirmeli.İlk öğretimden itibaren yabancı dil öğretmeye çalışılıyor peki hangimiz öğrenebildi acaba?Mtematik,müzik vs vs hangimiz iyiyiz?Bence kişinin yeteneğine ilgisine zekasına isteğine göre sınıflandırılmalı orta öğretimi tamamlayınca bir konuda iyiyim diyebilmeli.
 
demin yetenek siz sinizde bi cocuk cıktı annesi cocugunu övü benim oğlum 1 katililyondan 1 cıkarınca 999.999.999.999 olduğunu biliyoooo vay canına ne zeki coccuk;)
 
tayyeap baba imam hatiplerden yeni buluşlar bekliyor :(

Olayı siyasi tartışmaya dönüştürmeyelim lütfen konumuz neden dahi insanlar yetiştiremiyoruz olmalı...

ve bu coğrafyanın yetiştirdiği son dahi Mustafa Kemal idi... Ondan sonra kimse gelmedi... Nedennnn
 
Aselsan'da intihar eden mühendislere bak, ısparta uçağında kaybettiğimiz fizikçilere bak, kalp krizinden vefat eden başarılı bir fizikçimiz vardı şu an hatırlayamadım adını ama çok şaibeliydi. Eğitim sistemine bak. Sence bu ülkede bir tuhaflık yok mu? Sence dahi yetiştirmek isteniyor mu? Neden bazı özel okulların kendi içinde müfredatı çok farklı?
Bu ülkede IQun yüksekse tehlikeli adamsın.
 
Öncelikle hiç kimseyi siyasi görüşü için yada inançları için eleştirmek istemediğimi ve amacımın polemik çıkarmak olmadığını belirterek şunu ekleyeyim konuya...

Bu habere duyarsız kalınması çok yazık gerçekten eğitim sistemimiz değiştiriliyor. Bende müslümanım, iyi bir müslüman ruhen kendine ve çevresindekileri hayırlı insanlardır ancak bu faydalı olma olayı sadece orda kalıyor. Yani Din ağırlıklı verilecek eğitimin maddi anlamda, mesleki gelişim anlamında istikbalimiz için sağlayacağı çıkar ne ????????
Neden bu konuya ve ülkesinde olup bitenlere duyarsız kalıyor teknik personel olan meslektaşlarım...
Kendi fikriniz yokmu yoksa birilerinden mi çekiniyorsunuz......

yeni eğitim sisteminin daha iyi olmacağı kanısına nereden vardınız peki ?????
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst