Yeni eğitim sistemiz... Haberi okuyun ve ülkemizin nereye gittiğini siz söyleyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

>Genius<

Profesyonel Üye
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
449
Puanları
264
Clara Lazen 10 yaşında, Amerika'da Cansas City'de yaşayan, 5. sınıfa giden bir kız çocuğu. Karbon, oksijen ve nitrojenden oluşan "tatranitraoksikarbon" ismi verilen patlayıcı yapımında ve enerji sektöründe kullanılabilecek bir molekül buldu.
Clara'nın bilim öğretmeni Kenneth Boehr, bir gün sınıfa top ve çubuklarla gelerek molekülleri anlatmaya başladı. Sonra öğrencilerin eline top ve çubuklar vererek belli molekülleri inşa etmelerini istedi.

Clara'nın oluşturduğu molekül modeline isim veremeyen öğretmeni, fotoğrafını çekerek Humboldt State Üniversitesi'ndeki kimyager arkadaşına gönderdi. Moleküldeki atomların konfigürasyonunun henüz tanımlanmadığı ortaya çıktı.

Bu molekül doğal olmadığı için sadece laboratuvarlarda sentez edilebilecek ve kullanım alanı gerçekten çok geniş olabilecek yeni bir buluş. Şimdi küçük dâhi Clara'nın "Computational and Theoretical Chemistry" isimli bilimsel dergide tanınmış kimya profesörleriyle birlikte bir bilimsel yayını var.
Kaynak:veteknoloji.com


Değişen eğitim sistemimiz 100 yıl boyunca yüz milyon öğrenci yetiştirse sizce böyle bir dahi yetiştirebilirmi sadece 1 tanecik çok değil 1 tane .....

Ben söyliyim yetiştiremez. Ne tür insanlar yetişitireceğini siz haberi okuyun ve yorumlayın lütfen....
 
Öncelikle hiç kimseyi siyasi görüşü için yada inançları için eleştirmek istemediğimi ve amacımın polemik çıkarmak olmadığını belirterek şunu ekleyeyim konuya...

Bu habere duyarsız kalınması çok yazık gerçekten eğitim sistemimiz değiştiriliyor. Bende müslümanım, iyi bir müslüman ruhen kendine ve çevresindekileri hayırlı insanlardır ancak bu faydalı olma olayı sadece orda kalıyor. Yani Din ağırlıklı verilecek eğitimin maddi anlamda, mesleki gelişim anlamında istikbalimiz için sağlayacağı çıkar ne ????????
Neden bu konuya ve ülkesinde olup bitenlere duyarsız kalıyor teknik personel olan meslektaşlarım...
Kendi fikriniz yokmu yoksa birilerinden mi çekiniyorsunuz......
 
Haklısın. Fatih Sultan Mehmet Şeyh Vefa Hazretlerine üç defa ziyarete gitmiş üçünde de göremeden dönmüştür. Vefa Hazretleri konu hakkında açıklama yaparken ülkeyi de yönetecek kişi lazım olduğunu belirtmiştir. Hz. Ali de "dünya ve ahiret iki kuma gibidir, ikisini birden memnun edemezsin" der. Allah'a gerçekten kalbini veren bir kişinin zaten kalbinde başka bir şeye yer kalmamıştır, bunu yapan da azın azıdır.
Bunların dışındakiler yani çoğunluk, şeriat hükümlerine uyan ancak "hakikat" bilgisine ulaşmaya çalışmayan, haram yemeyerek, hak çiğnemeyerek, güzel konuşarak dinlerini güzel ahlakla tamamlamaya çalışmayan, dinin yalnızca görüntü tarafından kalmış kişiler gerçekten ülke için çok tehlikeliler.
 
Ülkemizde yeteri kadar imam var yeteri kadarda din öğretmenimiz var, yaz aylarında Kuran kurslarımız var, bize dinimizi öğretecek olan büyüklerimiz var yani ülkemizde yeteri kadar din adamı var bize birazcıkta bilim adamı lazım..... Doğru değilmi arkadaşlar....
 
Aslında her bilim alanında (tıp, teknoloji, askeriye vs.) orta öğretimden itibaren sivrilen gençleri seçen ve bunlardan uzman yetiştirmeyi görev edinen bazı okullar var. Öyle ki, seçtikleri çocuklara örneğin biyoloji dalında neredeyse tıp masterı seviyesinde eğitim veriyorlar. Ancak bu okullar belli bazı kesimlerin elinde.
Normal devlet okullarındaki çocuklarımızın önüne böyle tüm imkanlar sunulmuyor. İlkokullarda bile eğitim öyle bir hal aldı ki, annesi babası eğitimli olmayan evinde yardımcı olacak kişi, hatta bilgisayarı bulunmayan, dersaneye gidecek parası olmayan çocukların ne kadar zeki olsalar da bu şartlarda geleceği yok.
 
Bilim iltifat görmediği yerden göçer. Dahi denecek insanlar genelde aykırı insanlardır. Bilim insanları taktir edilmek, alkışlanmak, iltifat görmek isterler. Ancak bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmıyor ve doğru söyleyeni dokuz köyen kovuyorlar.... Bunları açayım birazcık bir bilim insanı için alkışlanmamak ona verilen en büyük cezadır. Herzaman doğruya yakın bilgi aktaran ve çözüm üreten teknik elemanın lafını önemsememek o adamı dokuz köyden kovmaktır.....

Şimdi ise ülkemizde cevher insanların yetişmesini engelleyecek vede yetişmişlerinide bu ülkeden kaçıracak bir eğitim sistemi ve yaşam tarzı oluşturulmaya çalışılıyor...

Osmanlı bir İslam medeniyetiydi 600 sene yaşadı kaçtane bilim adamı yetiştirdi bilim adamı derken elle tutulur satılıp para kazandıran icatlar yapan insanlardan bahsediyorum....

Tarihimizde böyle bir örnek varken toplumu tekrar tek tip insana çevirmeye çalışıyorlar. Nerede hür düşünce, nerede düşünce kaosları... Ben söyleyeyim asla bunların oluşamayacağı bir gelecekte...

Ben farklı düşüncelerin çiftleşip fikirlerin fırtınalar kopardığı bir ülke istiyorum....

Bir örnek vereyim kendimden ben orta okulda astroloji, tıp ve teknoloji ansiklopedileri okurdum, bilimsel dergileri ve haberleri takip ederdim.

Ama imamhatip ortaokulundaki bir öğrenci sizce ne okur, düşünce sistemi nasıl şekillenir :( bir çocuğun hür bir şekilde kendi yolunu seçmesini engelleyip, çocuğu din gibi dar bir düşünce zindanına hapsedip copy - paste insan yetiştirmek ne kadar doğru.....

Bende müslümanım ama bu okullar 100 yılda 100 milyon tane mezun verse kaçı ileride bir Bill Gates, bir Steve Jobs, bir Mark Zuckerberg, bir stephen hawking, bir TESLA vb. olabilir..

Ben imamhatip okulları hiç olmasın demiyorum ben bütün okulların imamhatibe çevirilmesine karşıyım.... ARKADAŞ....
 
... farklı düşüncelerin çiftleşip fikirlerin fırtınalar kopardığı bir ülke istiyorum....

Öyle ise ilk önce at gözlüklerini çıkar ve çevrene ve yakın tarihine bak.

İmam hatipleri kuran zihniyet malum ve yıllarca hedefledikleri namaz kıldırma memuru yetiştirme görevini başarı ile icra ettiler , imam - hatip değil.
Ne zamanki üniversite sınavlarında tüm dereceleri imam-hatip mezunları yapar oldu , ne zaman ki üniversite mezunlarından derecelere girenler başörtülü ve imam hatip mezunu oldu , işte o zaman malum yobazlar düğmeye bastı.

İlim nerede olursa olsun zekadan çoook daha fazla , çalışma ve disiplin faktörü ister.
Free takılmak kisvesi ile zırtabozluk yapanların başarılı olamayacağı kesindir.
Bu durumda kendisi başaramayan ancak başaranlara çamur atarak öne çıkabilir.
Yakın tarihte olanlar aynen budur.

Dediğim gibi at gözlüklerini çıkar , ha önce kafanı kumdan çıkar.
Kendi kendini dolmuşa bindirmeyide unut.
Sonra çalış sonra yine çalış sonra hep çalış ki başarılı olabilesin.
Başkalarına başarılı olma yolları öğreteceğine kendini kurtar.
Başkaları ne yapacağını biliyor ve yapıyor zaten.

Tarih bilgilerinide kontrol et.
Yapıldığı zamanları anlatan bilime kronoloji denir tarih değil , tarih sebep sonuç yorum içerir , hani bize okul kitaplarımızda anlatılmayan şeyler yani.
İnsanlık tarihinde kısacık sayılabilecek bir dilimde 17 devlet kurup yine kendi yıkan kaç millet biliyorsun ?
Sebep ve sonuçlarını inceledin mi ?

Her şey bir kenara biz yapamayız biz bilemeyiz biz zaten ahmağız , bak elin adamı yapıyor gibi aşşağılık komplekslerinden kurtul.
Bunlar belirli odaklarca yıllardır yapılıyor .
Zamanında ilime hak ettiği değeri verip , yukarıda saydığın gibi bir kaç tane değil ki bazılarını başarısı tartışılır , binlerce ilim adamı yetiştiren medeniyetler var.
Bunu dinle imam hatiple , ırkla milliyetle bağdaştırmak ilimden uzak olmanın en güzel örneğidir.
Kaldı ki saydıklarının müntesibi olduğu zihniyetlerin ne kadar medeni olduğu ve ne tür insanlık suçları işledikleri ve işlemeye devam ettikleride ortadadır.
Sadece ilim sahibi olmakla insanlık vasfı olmak farklı şeyler , kim hangisini tercih eder ?

Yalnız din ilmi insanı taassuba götürür.
Yalnız dünya ilmi insanı küfre görütür.
İkisi birlikde olursa güzel ahlaka ve Allah a ulaştırır.

Not :
İmam hatip mezunu değilim.
Yazdıklarımın tümü eleştiri için değil , eksiklerinin bu taraftan görüntüsünü algılayabilmen içindi.
Şahsınla bir işim yok...

Yakın tarihi , başlarının doldurmaları olarak değilde yaşarak bilecek kadar ihtiyarım ...
 
Ya arkadaşım kusura bakma hep ben yazıyorum, belki konuyu da dağıtıyorum, affet şimdiden. O imam hatip okullarını açanlar kendileri çocuklarını gönderiyorlar mı sanıyorsun. Hayır, ... özel fen lisesi, ... özel üniversitesi.. Ama inan eğitim kaliteleri çok yüksek, öğretmenleri çok özverili. Hatta mezunlarının çoğunun işleri bile hazır. Burada yetişenler tek tip düşüncede insanlar. Allah (c.c), Hz. Muhammed(SAV) Peygamberimizden daha çok belli kişileri anarlar, güzel Kuran'dan o güzel hadislerden çok bu kişilerin kitaplarını okurlar. Onlara göre sen ben Müslüman değilizdir kesinlikle, belki bize acırlar da. Kitap konusundaki açıklamaları da nedir: Kuranı daha iyi açıklıyor. Haşa. Halbuki bir insanın "La ilahe illallah" lafzını anlamaya ömrü yetmez. Oysa okuduğumuz o veliler, mesela Somuncu Baba akşamları indiği o ufacık bodrumda acaba "Ne yapsam da dergahımı genişletsem?" diye mi düşünüyordu, Mevlana ile Şems uzlette "Acaba bu sene kurban paralarını nasıl toplasak" diye mi plan yapıyordu? Yasin-21'de "Sizden herhangi bir ücret talep etmeyenlere uyunuz" der. Bu bir emirdir, noktayı koymuştur, değiştirilip şartlara uydurulmaz. Hiç Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. Maarifetnamesi'nin orijinal çevirisini gördünüz mü? Astroloji, matematik ve tıp alanında zamanına göre muhteşem çizimler yapmış ve bilgiler vermiştir. Aslolan din ile aslolan bilim aslında iç içedir. Bu yüzden İslam alimlerinden büyük bilim adamları çıkmıştır zamanında. İbn'ül Arabi'nin eserlerini Endülüs'te neden yağmalandı? O insanlar gerçek ilme ulaşmışlardı. Biz Yunus Emre'yi Aşık Veysel'i halk ozanı deyip geçiyoruz. Yunus'un o muhteşem dizelerinden birini alıp da hiç düşündük mü? Hakikat Ararsan Açık Bir Nokta
Allah Kula Yakın Kul Da Allah'a
Hakkin Gizli Hazinesi Kara Toprakta
Benim Sadık Yarim Kara Topraktır ....... Her Kim Ki Olursa Bu Sırr-ı Mazhar
Dünyaya Bırakır Ölmez Bir Eser
Gün Gelir Veysel'in Bağrına Basar
Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Aşık Veysel'in bunu gerçekten Toprak için mi yazdığını düşünüyorsunuz, yoksa "Toprak" bir simge mi? "Kubbemin altında öyle veli kullarım var ki benden başkası bilmez" diyor. "Onlar" Somuncu Baba gibi, Aşık Yunus gibi çevresi boş, belki 2-3 kişiyle sırlarını paylaşan, Rabbiyle baş başa, hırsı olmayan, güzel insanlar. Gerçek insanlar. Ben onlara inanıyorum. Hem bir düşünün, o kadar ilginç ki aslında bu görünen dünya. Gözlerimiz yatayda 1-2 kilometre uzağı göremezken kafanı kaldırıp bakıyorsun ve milyarlarca ışık yolu uzakta yıldızları görüyorsun. Bu yağ ve sinir parçası mı görüyor bunları gerçekten? Bu mucize mi yoksa gerçekten peygamberimizin dediği gibi "İnsanlar rüyadadır, ölünce uyanırlar" sözünün işareti mi? Bu kıkırdak parçası kulaklar mı duyuyor? Yağ ve sinirden oluşan bir top olan beynimize mi bu kadar anlam yüklüyoruz? O'nun ilmi o kadar muhteşem ki. Hatta biraz daha ileri gidersen bizim küçük ilmimizin kırılma noktası bıçak sırtı kadar ince. 2x2=4 diyoruz, yer çekimi diyoruz, fizik kanunları diyoruz. Oysa "O" zaten bu ilim sandığımız damlaları bize veren. O "Kadir" isminin sahibi. Bir anda 2x2=5 olur ve bunu sana öyle bir ispat eder ki her şeyinle ikna olursun. O Kadirdir. Tüm Fizik kanunlarını yerle bir eder. Yapamaz mı? O zaman bizim ilim sandığımız nedir ki? O'nun sonsuz derya gibi ilmi yanında. Hayranlık duymaktan başka ne yapabilirsin? Ne yapabiliriz? diyod
 
Çocuk kaşif bilim dünyasını şaşırttı!

http://www.veteknoloji.com/cocuk-kasif-bilim-dunyasini-sasirtti-57346--.html


Değişen eğitim sistemimiz 100 yıl boyunca yüz milyon öğrenci yetiştirse sizce böyle bir dahi yetiştirebilirmi sadece 1 tanecik çok değil 1 tane .....

Ben söyliyim yetiştiremez. Ne tür insanlar yetişitireceğini siz haberi okuyun ve yorumlayın lütfen....
Bu tür sansasyonel yazılara pek itibar etmesemde bazen yerimde duramıyorum.
Bizden adam olmaz, biz bir halta yaramayız, elin gavuru yapmış abi gibi laflar acayip dokunuyor bana.
Elin gavuru yapmışta sen şimdiye kadar ne yapmaya çalıştın, az da olsa bir şeyler denedin. Hep elin gavuru yapsın, biz para verip alalım düşüncesi içindesin.
Şimdi okullarda seçmeli kur'an ve siyer dersi konuldu yer yerinden oynadı. Arkadaşım bu dersler seçmeli, kimseye zorla verdirilmiyor. Sen istemezsen girmezsin. Sen de diğer teknoloji derslerini daha fazla al.
İmam hatip liseleri çoğaldığı için mi ülkemiz teknolojide geri kaldı ? Tamam İHL.lerde teknoloji dersi yok, onlardan kimse Dünyayı değiştirecek buluş beklemiyor. Teknik lisede okuyan sensin, üniversitede mühendislik okuyan sensin, sen niye bir şey icat etmedin ?

En çok da " Dünya aya gidiyor biz hala çocuklarımıza din dersi vermekle meşguluz " lafı zoruma gidiyor. O zaman sen din dersi almak istemiyorsan aya sen niye gidemedin be kardeşim.

Bizden adam olmazcılara, biz bir halta yaramayız diyenlere ithaf olunur. Bugünkü gazetelerden haber ;
Cizreli genç mucitler, Brezilya'da Türkiyeyi temsil edecek.
Cizre fen lisesi öğrencileri Cizrede yetişen "çeti" denilen bitkiden antibakteriyal el dezenfektanı (alkolsüz el dezenfektanı ) ürettiler.

Not : inşaallah buradaki alkolsüz kelimesi başka tartışmalara yol açmaz.
 
Evet sayın syirciler aldığımız son habere göre; bu hükümetin yaptığı eğitim hamlesi ile dünyaya bilim adamı yetiştiren eğitim sistemimiz malesef çökmüş durumdadır.Son değişikliği öğerenen dünyanın önde gelen üniversiteleri hükümete bu konuda geri adım atmaları konusunda uluslararası baskı kurmaya başlamıştır.Diğer yandan S.Arabistan ,İran ve El kaide gibi ülke ve örgütler hükümeti desteklediklerini açıklamışlardır.... :) Şaka bir yana canım kardeşim eğitim sistemimizin eleştirilecek bir çok yeri varken İSTEĞE BAĞLI KURAN ve SİYER dersleri insanımızı hangi emir ve ibadetlerle bilim ve teknolojiden uzaklaştıracaktır merak ediyorum? Bu gün çok iyi eğitim almış üst düzey bürokrat , işadamı veya mimar -mühendis (asla genelleme yapmıyorum kimse alınmasın) insanımızın içindende malesef kötü niyetli insanlar çıkıyor.Bence hükümet bu uygulama ile sosyal bir yara olan suç işleme oranını düşürmeyi,adli,idari,sağlık,güvenlik vb. bir çok devlete masraf açan kanalları daraltmayıda düşünüyor.İlk emri "OKU" olan bir dinin mensupları olan biz müslümanlar İLAHİ beyanı anlayamamış isek bu hepimizin suçu.Çocuklarımız isteğe bağlı alacakları eğitim ile şimdiye kadar bir türlü bağlantı kuramadığımız dini ve fenni ilmleri birleştirip kısmende olsa güzel sonuçlar alacaklarını düşünüyorum.Ülkemizde bu işi bir grup gönüllü insanımız yapıyor ve başarıda sağlıyorlar.Bütün okulları İ.H.L lere çevirecekler görüşüne katılmıyorum, eğitimin başarı standartı belli devlet olarak o standardı koyarsın Sent Josef' ten mezun olanda, Yamanlar Koleji'nden mezun olanda,İmam Hatip Lisesi'nden mezun olanda,Atatürk Fen Lisesi'nden mezun olanda bu imtihana girer herkes ilmi kadar sıraya girer ve yerleşir.Yobazlık sanki dindarlara has bir hastalıkmış gibi lanse ediliyor.Her fikrin yobazı vardır ve tehlikelidir.Yobazlığın tek ilacı bilgidir,ilmin aydınlığıdır bunu unutmayalım.Yobaz dindar istemiyorsak onlara okuma şansı vereceğiz,yobaz çağdaş! istemiyorsak onada dini gerçek elden öğretecek imkan tanıyacağız.Dünya ilim tarihine altın harflerle geçmiş yüzlerce ismi hepimiz biliriz şimdi isim isim saymayayım, bu insanlar bu çalışmaları yaparlarken şimdiki İ.H.L öğrencilerinin aldıkları dini bilgiden ( normal okullardaki yeni seçmeli dersleri bir yana bırakalım) katbekat fazla dini bilgiye sahiptiler.Ama o dini bilgi onların bu buluş ,icat ve eserlerine engel olmadı sevgili kardeşim.....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst