yeni bir sistem için yardım!!!

drmnghtmr

Üye
Katılım
19 Ocak 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
arkadaşlar elimde bir tane baskı makinası var.(kumaşın üstüne etiket basıyor) bu makina butona basınca aşağı doğru iniyor ve kumaşın üstündeki etiketi yapıştırıyor. ama biraz tehlikeli yanlışlıkla el altta kalırsa zarar verir. sensörlerle bir güvelik sistemi yapmak istiyorum.elin altta olduğunu sensör algılayınca makina duracak.yadımlarınız için şimdiden tşkkurler.
 
Merhaba
Makinayı iki el ile kullanılacak şekilde ayarlayın.Örneğin iki ayrı anahtarı iki el ayrı ayrı(and gate gibi)açmadığı sürece makina çalışmaz.
 
2 el kullanmak işi çok uzatıyor pratik olarak ışık bariyeri gibi bir sistem kurmak istiyorum.eli makinanın altında görünce makina çalışmayacak.
 
Merhabalar

Bu tür makinalarda çift el buton yapmak yanı sıra gene de ekstra bir önlem olmak iyi olur. Güvenlik makinalarda benim çok üzerimde durduğum bir konu ve maliyete bakmadığım bir durum. Makina ile ilgili resimler eklersen daha iyi yardımcı olabiliriz. Uydurma bir şey yapmamanı tavsiye ederim.

iyi çalışmalar
 
makina ile kumaş arasında 50 cm var. start butonuna basınca makina aşağı iniyor ve etiketi yapıştırıyor.sonra tekrar basınca makina yukarı çıkıyor. amacım makina aşağı inerken herhangi bir ters durumda makinayı otomatik olarak durdurmak.
 
Merhabalar

Güvenlik için güvenlik rölesi kullanmalısın, ışık bariyeri buna bağlaya bilirsin. Kullanıcı ile makina baskı arasında mesafe varsa, yaklaştığında algılama için emniyet paspası da kullanabilirsin.

iyi çalışmalar
 
Selamun Aleyküm
Bazı bilgiler verilmiş ama sizin detaylı resim eklemeniz gerekir. En azından sistematik, mekanik anlatmanız gerek.

Pır sensörü burada kullanılabilir mi bilmiyorum. Makine komple iniyor gibi anlatmışsınız. Makinenin bir kolu mu iniyor yoksa büyük bir kütle mi? Mesela kol inerse yapıştırma için fazla kuvvet gerekmiyorsa fazla güçlü olmayan bir iniş ile tehlike ortadan kaldırılabilir veya azaltılabilir.
Bunun yanında etiket yapıştırmayı bir kol yapabiliryorsa; kolu yukarı kaldırmadan çalıştırırsanız altına el girme ihtimali olmaz. Kumaşla 5mm mesafede dursa yapıştırma anında buradan baskı uygular.
Dokunmaya hassas elektronik sistem de el değdiğinde gücü kesmek için kullanılabilir. Birkaç önlemi birden yaparsanız herhangi bir aksaklıkta dahi güvenlik sağlanmış olur. Işık bariyeriyle(fazla bilmiyorum bu sistemi) beraber dokunma önlemi olursa veya tehlikeye göre sadece dokunma önlemi olursa dokunma anında güç uygulanmasını engeller. Çok hızlı hareket eden bir sistem için dokunma önlemi pasif gibi görünebilir. Ama eğer sahip olduğu hız büyük bir yaralanma yapamıyorsa, dokunma önlemi; devamındaki güç ugulamasının yani esas zarar verebilen durumun önünü keser.
Bu arada etket kısmının kumaşa yakın durması için küçük tekerlekler ile kumaş/merdane ye dayalı olarak hareketli kumaşın üzerinde tekerlekleri ile duran bir etiket yapıştırma kolu yapabilirsiniz. Tekerlekler kumaş ile mesafe sağlamış olur. Tekerlekten harici hareket veya yaylı tekerlek ile baskı usülleriyle kumaşa dokunabilirsiniz.
Bu baskıyı hidrolik silindir ile yapsanız hız kontrolü ve basınç kontrolü ile güvenliği sağlamaya çalışırsınız. Pnömatik(havalı) yaparsanız yine basınç kontrolü ve pasif de olsa hız kontrolü ile güvenliği sağlamaya çalışırsınız.
Başarılar dileriz.
 
makina ile kumaş arasında 50 cm var. start butonuna basınca makina aşağı iniyor ve etiketi yapıştırıyor.sonra tekrar basınca makina yukarı çıkıyor. amacım makina aşağı inerken herhangi bir ters durumda makinayı otomatik olarak durdurmak.
Merhaba
Problemi çözmek için,"makina aşağı inerken herhangi bir ters durumda" yazdığınız olasılıkların ne olacağını tek tek bilirsek ona göre önlem alınır.Örneğin,elin pres altında olmasından başka tam baskı yapılacağı zaman sensörlerin algılıyamayacağı bir materyal(kağıt,minik bir herhangi parça.....vs)kumaş üstüne gelirse sıcaklıkla onu da kumaşa basar.
 
buradaki tek ters durum elin makinanın altında kalması.bir el etiketi kumaşın üstüne koyacak diger el ise butona basacak makine aşağı inecek.şuan ki sistem böyle çalışıyor.ama güvenlik için 2 elinde makinada olmasını istiyorlar.yani 2 tane buton olacak herhangi bir butonu kullanarak sitem çalışacak.(eller boşta kalmayacak)bu durumda çift el kullanarak yaparsam çok zaman kaybettiriyor.burada hehangi bir hidrolik sitem yok.çok detaylı olur.
 
bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama 540 euro civarı
SICK V300 WS Güvenli Kamera
SICK Kör Bölgesiz, Hızlı ve Güvenilir
Güvenlik bariyeri olmadan kategori 3 güvenlik
Görüntü işleme teknolojisine dayalı güvenlik
Tek kasada sensör aydınlatması, reset ve EDM özelliği
20 mm çözünürlüklü koruma alanı
Yalnızca iki vida ile kolay montaj
LED göstergeler ile hata gözleme

öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst