Yeni başlayanlar için tavsiyeler

brsylmzr72

Üye
Katılım
15 Ağu 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
54
Selamın aleyküm abiler forumda yeniyim elektrik işindede yeniyim sayılır 3 sene belediyede Bakım onarım biriminde yer aldım en fazla yaptıgımız iş kablo cekmek oldu ordan cıktıkdan sonra 1.5 sene çeşitli işler yaptım ve sımdı son olarak büyük bi otelde bakım onarım biriminde işe basladım ve fazla bi bilgimde yok önerebileceğiniz bir şey varmıdır

İyi forumlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
benim alanım değil. ama bence kontaktor vs tüm parçalar nasıl yapılır öğrenin. az kendinizi geliştirin. yemek molasında falan kafa bir usta varsa orda soru yağmuruna tutun. iyi olur:)
 
Eyvallah abicim yorumun için yarın bi tutalım soru yagmuruna [emoji4]
 
abi demesek:)
ben gencim daha:)
sadece öüme gelenden bir şeyler öğrenme hesabı gidip böyle olduk. kafayı kırdık sonunda:=)
 
Merhaba.Neyin nereden geldiğini tam olarak araştırıp (Sohbet veya bilgi alınacak kaynaklardan) öğrenmelisiniz.Bu meslek hayatınızda oldukça önemlidir.

Örneğin 220 vac' deki bu nötr hattı tam olarak ne demektir,tam olarak nereden geliyor,toprak hattından ne farkı vardır,jeneratörün nötr kutbu mudur vb. K.A.K.R 'deki toroidde terazi dengesi ne demektir,bu röle hangi şartlarda devreyi keser,buşonlu sigorta içinde kullanılan kumun faydası nedir,kullanılmasa ne olurdu? Otomatik sigorta hangi koşullarda kullanım dışı kalabilir,amper değerleri tam olarak neye göre seçilir?

3 fazda, tüm bu fazların ikişer ikişerli arası neden 380 volt ac,faz-toprak ve faz-nötr arası tam 220 volt ac 'dir? 3 fazlı asenkron motorda neden nötr hattına pek gerek de duyulmaz,toprak hattını ve 3 fazı veren bir priz neden tam olarak da yeterlidir?

Ani açma ile gecikmeli sigorta açması nerede ve tam olarak da ne işe yarar,otomatların B,C tipleri hangi kriterlere göre seçilebilir,bunun ölçüsü (İnisiyatifi) tam olarak da nedir?

Ekranlı kablolar (elektronikteki iç tesiat veya koaksiyel (Uydu,tv,dvr,güvenlik kamerası,vb.) kablolar diğer kablolara göre neden tercih edilir? yan yana giden kablolarda birind efaz varken diğerinde neden kontrol kalemi ile ışık görülür? teknik açıklaması tam olarak da nedir?

Kaoksiyel kablolar hangi şartlarda ek (bağlantı yerlerinden kısa geldiğinde) tam olarak birleştirilebilir? Bunun şartları (Nizamisi) tam olarak da nedir? Nizami yapıldığında herhangi bir sinyal kaybı (Taşınırken) olamadan buna bir izin var mıdır?

Kontaktörün parçaları (Sabit ve hareketli) veya (Aşınan veya aşınmayan,yıpranmayan ama yanan) nelerdir? Kontaktör bakımı tam olarak nasıl yapılır,bu konuda nizami olarak da en çok dikkat edilecek hususlar ayrıca nelerdir?

Röle uçlarının bağlantısını yaparken bunun bir standardı var mıdır,her röle (Mini röle için) ayni midir? Bunları devrede (Örneğin bir zamanlayıcıdaki pcb'deki bozulan yerine tam sağlamını bağlarken,lehimlerken) tam olarak nelere dikkat edilebilmelidir?

Yukarıdaki bu tür benzer sorulara cevaplar arayarak elektrik bilgilerinizi (Mezun olduğunuz okul önemli değildir,önemli, olan bu sorulara çok doğru cevapları bilinçli (Bilerek,farkında olarak) verebilmek ve bakım/onarım işini bu öz-bilinçle de tam olarak yapabilmenizdir.

Oteldeki bu yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun,forumumuzla olan bu temasınızı kesmez iseniz,buradaki daha tecrübeli ve daha bilgili diğer elektrikçilerden (Meslektaşlarınızdan) ve diğer yorumculardan her zaman yeterli desteği kolayca alabilir,bu eksiklerinizi çok kısa sürelerde tamamlayabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst