Yeni başlayanlar için mini robot

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
merhaba arkadaslar.. yeni başlayanlar ıcın basıt mını robot dokumanları arıyorum.. kolay karısık olmayacak we ıstendıgı zaman TASARLANABILECEK..
 
bunların parçaları niye bu kadsar pahalı
 
arkadaşım öncelikle mekanik aksamı öğrenmelisin bende yeni başladım ve daha robot yapamadım fakat öncelikle pic basic pro öğrenmelisin temel dersler için robbot.org ve malzemeler için robotus.net ve ingilizce olarak solarbotics.com a bakabilirsin
 
PIC ile robot yapmaya calismak vakit kaybi. Artik robot denilince, PC tabanli sistemlerde calisan GNU/Linux ve benzeri isletim sistemleri üzerine kurulu yazilimlar akla geliyor. Ve bu altyapiyi kullananlar icin hazir bircok yazilim, kutuphane, arac vs var.

Robot üzerine calismalar yapmak istiyorsaniz benim fikrim, öncelikle GNU/Linux isletim sistemi ve bunun üzerinde calisan yazilimlari inceleyin.

Bu Cumartesi (18 Nisan 2009) Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nde GNU/Linux altyapisi ile çalışan İnci adlı robot tanıtılacak.Bu robotu, eski Pardus geliştiricilerinden Gürer Özen ve Dünya Robot Futbol Sampiyonası'nda Bogazici Universitesi'ni temsil eden ekipte yer alan Çetin ve Tekin Meriçli kardeşler kendi imkanları ile yapmışlar. İmkanın olursa bu ücretsiz semineri izlemeni önerilim.


Japon National Institute of Advanced Industrial Science and Technology'nin gecen ay tanitilan ve büyük begeni toplayan insansı robotu HRP-4C de yine GNU/Linux ile calisiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,583
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst