Yeni Başlayan s7 Kullanıcısı İçin

lothen

Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkdaşlar plc öğrenmeye yeni başlıyorum.Eliimde s7 200 s7 300 kaynaklari var hangisi kullanarak başlamaliyim. Kursa gitme şansım yok evde kendi çabalarimla öğreneceğim nasil bir çalışma yapmalayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kardeş evde teorik çalışman çok fayda getirmez. Eğer imkanın varsa bir S7200 plc al yada fatek, delta gibi ucuz bir plc al ve onlarla çalış. En azından ne yaptığında nasıl tepki alacağını görür, işin mantığını daha iyi kavrarsın.
 
Hocam teşekkür ederim.Bunları alırsam kaynak konusunda sıkıntı çeker miyim. Piyasada bunların kullanım durumları yaygın mıdır
Ayrıca microwin programlarını win7 ye kuramadım.
 
Hocam teşekkür ederim.Bunları alırsam kaynak konusunda sıkıntı çeker miyim. Piyasada bunların kullanım durumları yaygın mıdır
Ayrıca microwin programlarını win7 ye kuramadım.

Sayın lothen
ibora isimli üyemizinde söylemiş olduğu gibi imkanınız varsa s7 Siemens serisi bir PLC eğitim seti alarak öğrenmenizi hızlandrabilirsiniz.Lakin imkanınız yoksa bir süreliğie kendinizi teorik bakımından geliştirmeniz de size oldukça büyük bir katkı sağlayacaktır.Belli bir noktaya geldikten sonra sizde farkedeceksiniz ki teorik olarak yaptığınız projelernizi pratikte farklı hatalarla karşılaşılabildiğini göreceksiniz.Döküman ve destek konusunda ülkemizde Siemens konusunda oldukça yaygın bir döküman birikimi ve lakin bunun yanı sıra Fatek ve Panasonic PLC türlerinde de gözle görülür bir artış var.Diğer soruna gelince microwin tarzı programları win7 kurmak isterseniz daha öncede yazdığım gibi oluşturacağınız ikinci bir işletim sistemini wm-ware yada ücretsiz olarak indirebilceğiniz Virtualbox isimli programın içine kuracağınız Windows Xp Pro ile daha sağlıklı kullanabilceğiniz düşünmekteyim.Ayrıntılı bir inceleme için https://www.virtualbox.org/ sitesini inceleyebilirsiniz.

Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst